Ies la iveală amănunte halucinante după ultimele descinderi la RAR ale oamenilor legii. Procurorii au decis să facă mai multe reţineri în dosarul reţelei de înmatriculări ilegale de maşini.

Procurorul de la Parchetul Teritorial Sibiu a intervenit în forță. A dispus reţinerea a 11 persoane între care şeful RAR Sibiu, doi funcţionari de la RAR Sibiu şi un altul de la RAR Vîlcea şi un funcţionar din Ministerul Afacerilor Interne.

Poliţiştii Direcției Generale Anticorupție au descoperit o rețea de samsari, care ar fi colaborat pentru a înmatricula mașini, despre care nu se știe cât erau de sigure. 20 de persoane au fost duse la audieri.

Și asta nu e tot. S-a mai confiscat și o cantitate uriașă de documente de către agenții de la DGA. Sunt saci cu dosare de înmatriculare din toată țară, care vor fi verificate pentru a se verifica dacă au fost legal întocmite.

Anchetatorii bănuiesc că funcţionarii statului i-ar fi ajutat pe samsari nu doar să intre peste rând, în fața altor persoane, pentru a obține înmatricularea, dar și că au întocmit dosare care nu erau complete sau care conțineau informații neconforme cu realitatea. Și totuși, iată că treceau acele inspecții tehnice obligatorii cu brio, conform ProTV.

În cadrul anchetei, urmează să vedem câte astfel de autoturisme și cu ce fel de probleme circulă pe străzile. Știm, deocamdată, că polițiștii ar fi luat aproximativ 100 de euro pentru fiecare mașină înmatriculată. 20 de persoane au fost duse la audieri.