Liviu Dragnea se confruntă din nou cu o situație ce pare fără ieșire. Demonizarea lui permanentă nu a rămas fără ecou, iar sondajele arată o scădere constantă a încrederii pe care populația o are în el. Cu toate acestea, el a reușit să conducă PSD cu mână de fier și să-și impună toate ideile. Măsurile din ultima vreme au fost, însă unele care au dat fiori reci multora. Parola pe care a pus-o la intrarea orațului Târgoviște a revoltat mult cetățeni, dar a tras semnalul de alarmă și mai sus.

Dragnea pare să-și fi pierdut mințile. Ia decizii disperate care afectează imaginea partidului. Probabil pe 27 mai va fi obligat să-și dea demisia pentru că va fi condamnat și pentru că PSD nu va obține procentele vizate. Președinte va deveni Viorica Dăncilă, pentru că așa spune statutul. Până la organizarea unui nou congres, ea, din postura de președinte executiv, va conduce partidul. Un nou președinte vom alege după prezidențiale, a dezvăluit o sursă importantă din PSD.

Curtea Supremă l-a surprins pe Liviu Dragnea care a primit o lovitură neașteptată luni. A respins cele două cereri ale aovcaților apărării pentru sesizarea CCR cu două sesizări de neconstituționalitate, dar și solicitarea acestora de amânare a procesului până la pronunțarea CCR în privința completurilor specializate de 3 judecători.

Astfel magistrații vor da verdictul în dosarul lui Liviu Dragnea pe 27 mai, fix la o zi după alegerile europarlamentare din 26 mai și cu câteva zile înainte ca judecătoarea Luciana Mera să se pensioneze (cererea e cu data de 1 iunie). De notat că CCR a programat tocmai pentru 5 iunie o nouă dezbatere privind completurile specializate, ceea ce înseamnă că decizia CCR nu va mai putea influența sentința Curții Supreme în dosarul lui Liviu Dragnea.

Tot luni, CCR a amânat pentru 5 iunie dezbaterea sesizării privind presupusa nelegalitate a completurilor de 3 judecători de la Curtea Supremă, sesizare depusă de Florin Iordache (PSD).

Aceste decizii au pus pe jar liderii PSD, care consideră ca epoca Dragnea va lua final pe 27 mai, susține mai multe surse PSD pentru Capital. Rămâne de văzut ce ultime resurse mai are cel mai controversat politician al momentului pentru a scăpa și din această ecuație care pare deja rezolvată în defavoarea lui.