Acum lucrurile s-au schimbat. Din echipa care l-a susținut pe Klaus Iohannis pentru a ajunge președinte a mai rămas practic doar Eduard Hellvig. Toți ceilalți au fost eliminați din ecuație și acum caută răzbunare. Cel mai afectat este Florian Coldea, care acum și-a ales alt favorit și vrea ca șeful statului să nu mai prindă un alt mandat. Un fost consilier prezidențial spune, în mai multe postări pe Facebook, uneori sub formă de pamflet, că acum fostul șef operativ al SRI vrea răzbunare.

În același timp, pare că Dacian Cioloș este cel ales de sistem să-i la locul lui Iohannis la Cotroceni. Practic aproape că nu există zi în care să nu apară câte o știre sau vreun sondaj în care Cioloș să nu crească precum Făt Frumos din basme, într-o zi cât alții în zece, plus mai multe voci care au susținut că Florian Coldea s-ar afla într-un adevărat turneu pentru Cioloș, atât în România cât și în exterior.

La care se adaugă semnalul ferm transmis de USR, despre care s-a zis că e partidul de laborator al sistemului, că nu-l susține pe Iohannis la prezidențiale. Dar Coldea, indiferent câtă putere ar mai avea după tragerea pe linie moartă în SRI, nu este singurul om puternic din servicii aliniat în spatele lui Cioloș. De fapt, nu doar prezentul ci și trecutul său este presărat de interferențe securiste, spun și cei de la Antena 3.