STB infirmă informaţiile despre autobuzele Otokar. Oficialii au făcut mai multe precizări în acest sens.

“Menţionăm cu privire la incidentele despre care s-a scris în mediul online, că a fost înregistrat un singur incident, remediat pe loc: la unul dintre autobuze s-a 
ars siguranţa generală, dar a fost înlocuită, iar autobuzul a plecat din nou pe traseu, prin propulsie proprie. Au fost semnalate şi diferenţe de temperatură înregistrate în habitaclul şoferilor sau în salonul călătorilor, însă acest lucru s-a întâmplat din cauza setărilor realizate, cauza probabilă fiind faptul că şoferii nu sunt încă familiarizaţi cu noile autobuze. Astfel, temperatura în ambele volume ale vehiculului trebuie să fie setată la acelaşi nivel, altfel apar dereglări şi diferenţe între salon şi habitaclu. Şoferii au fost reinstruiţi cum să intervină la reglarea temperaturii, astfel încât nu vor mai apărea probleme”, dă asigurări STB. 

Referitor la zgomotele auzite de un şofer la motor, STB precizează că “nu a fost înregistrat niciun astfel de caz la vreo autobază, aşadar nu putem confirma postarea cu privire la această situaţie”.

Știre inițială

Autobuzele cumpărate cu scandal de către primăria Capitalei au avut mari probleme chiar din prima zi de când au ajuns pe traseu. 

Mijloacele de transport în comun Otokar au mari probleme din cauza gerului din Bucureşti. Au apărut primele imagini cu un autobus la care se intervine cu o echipă de mecanici. Surse din cadrul STB confirmă faptul că autobuzului i-a sărit siguranţa generală din cauza frigului.

Potrivit surselor citate de mediafax, după înlocuirea siguranţei, autobuzul a plecat pe propulsia proprie, şi nu tractat de maşina de intervenţii a STB.

Primăria Capitalei a achiziţionat în acest an 400 de astfel de autobuze, valoarea investiţiei fiind de 100 de milioane de euro. Autobuzele au fost prezentate recent pe Facebook de primarul general, Gabriela Firea.

Turcii au câştigat o licitaţie contestată la care au mai participat Mercedes şi Krasan. Primăria a plătit 250.000 de euro plus TVA pentru fiecare autobuz achiziţionat de la firma turcească.