Cancelarul german Angela Merkel a lansat recent o avertizare de ultim moment. Mai mult, aceasta a cerut miercuri o întâlnire urgentă cu premierii care conduc landurile Germaniei. Situația delicată vine după ce a avut loc un nou record zilnic al cazurilor de COVID-19 înregistrate în această ţară, transmite DPA.

Angela Merkel spune că virusul de răspândește dramatic, chiar dacă germanii sunt vaccinați în număr mare

Virusul „se ‘răspândeşte dramatic”, a transmis, la Berlin, purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, Steffen Seibert. Acesta a insistat în primul rând pe faptul că este necesar un ”răspuns rapid şi unificat”.

”Virusul nu ţine cont de procesele politice sau de perioadele de tranziţie”, a transmis acesta.

Purtătorul de cuvânt a făcut referire la negocierile în derulare pentru formarea viitorului guvern federal german din care conservatorii cancelarului Merkel nu vor face parte. Şefa guvernului încă în funcţie doreşte încă de acum să se pună de acord cu liderii celor 16 landuri germane asupra măsurilor menite să stăvilească noul val epidemic, iar un subiect pe care-l va aborda va fi accelerarea vaccinării în țară, chiar dacă raa a atins deja 67.3%, transmite Agerpres.ro.

Record de infectări în Germania

Germania (cu o populaţie de circa 83 de milioane de locuitori) a înregistrat miercuri 37.120 de noi cazuri de COVID-19, un adevărat record zilnic. Mai mult, cu o săptămână în urmă acesta a fost de 20.398 de cazuri. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 236 de decese în rândul persoanelor infectate.

Pe de altă parte, miercuri a fost anunţat şi un record zilnic al vaccinărilor anti-COVID-19, cu circa 312.000 de doze administrate în ziua anterioară, iar până în prezent peste trei milioane de cetăţeni germani au primit şi a treia doză de vaccin. Peste 67,3% din populaţia Germaniei este la ora actuală vaccinată cu schema completă. Ministrul german al sănătăţii Jens Spahn a anunţat că a elaborat un proiect legislativ care va permite populaţiei începând de săptămâna viitoare să efectueze gratuit cel puţin un test rapid de COVID-19 pe săptămână.