Economia mondială se află într-un imens pericol. Avertismentul a venit din partea președintelui Braziliei, Jair Bolsonaro. Acesta a dezvăluit că argentinienii își retrag în masă banii din bănci, așteptându-se ca peronistul de centru-stânga Alberto Fernandez să iasă victorios în alegerile prezidențiale din octombrie din Argentina, scrie AFP.

„Odată cu eventuala întoarcere la putere a trupei Forumului de la Sao Paulo (care reunește partidele de stânga din America Latină, n.red) în Argentina, oamenii își retrag banii din bănci”, a spus președintele.

Mauricio Macri, candidatul de dreapta la prezidențiale, a suferit o înfrângere majoră în 11 august împotriva lui Alberto Fernandez, candidatul stângii, care a devenit marele favorit în alegerile prezidențiale din octombrie.

Bolsonaro spune că Argentina se scufundă în haos. Mai mult, acesta a vorbit despre un exod masiv de argentinieni spre Brazilia, așa cum s-a mai întâmplat în timpul crizei din 2008 cu venezuelenii care căutau adăpost și siguranță în țara vecină.

Președintele brazilian a primit imediat replica lui Alberto Fernandez. „Mă bucur că vorbește rău de mine. Este rasist, violent și misogin”, a tunat argentinianul.

Analiștii brazilieni spun că referirile președintelui în politica internă a țării vecine, unul dintre cei mai mari parteneri comerciali ai acesteia, este un lucru fără precedent pentru diplomația braziliană.