În cadrul acestui program de capitalizare, compania va emite acţiuni în valoare de 2,8 miliarde euro. Deutsche Bank, care vinde peste 90 de milioane de noi acţiuni către investitori instituţionali, a primit suficiente ordine de cumpărare, potrivit unui comunicat publicat ieri de bancă.
De asemenea, Deutsche Bank va vinde datorii subordonate de 2 miliarde euro.
Anshu Jain a program majorarea de capital pentru ca aceasta să coincidă cu prezentarea câştigurilor de pe primul trimestru, care au urcat cu 19%, depăşind aşteptările. El a majorat rezervele de capital după ce agenţia de rating Standard & Poor’s a avertizat că ar putea înrăutăţi calificativul acordat băncii.
Jain a spus în ianuarie că este pregătit să vândă active în pierdere decât să emită noi acţiuni, citând atunci nivelul de preţ al acţiunilor.
“Suntem acum printre cele mai bine capitalizate bănci de mărime similară din lume”, a spus azi oficialul din boardul Deustche Bank.
Acţiunile Deutsche Bank au crescut cu 7,7%, până la 35,44 euro, în cadrul sesiunii de tranzacţionare din Frankfurt, marcând astfel cel mai mare avans din august încoace. la acest nivel, banca are o valoare de piaţă de 33 miliarde euro.
JP Morgan Chase şi-a majorat calificativul acordat Deutsche Bank de la neutru la supracapitalizată.
“Deutsche Bank a început în cele din urmă să îşi atingă cerinţele de capital. În timp ce banca s-a transformat într-una din cele mai bine capitalizate din Europa, nu poate răsufla uşurată în privinţa costurilor pentru reglementări mai stricte şi cerinţe legale”, spun analiştii JP Morgan.
Vânzarea de acţiuni va creşte nivelul capitalului de rang I al Deutsche Bank la 9,5%, de la 8,8% la finele lui martie. JP Morgan are un indicator al capitalului de rang I de 8,9%, pentru primul trimestru, iar Goldman Sachs de 9%.