Cum a venit ideea de a scrie cartea

„Ideea a venit din discuțiile cu oamenii, care au obiective, au venituri, dar care nu își pot realiza obiectivele pentru că nu pot salva niciun ban din varii motive și am considerat că la vârsta adultă e mai greu să se schimbe mentalități obișnuite și să creeze altele noi, dar odată ce pornim de mici, putem ajunge niște oameni mai responsabili”.

Vârsta la care un copil al trebui să învețe despre bani este de trei ani, pentru că este o vârstă în care merge la grădiniță, vede copii care au diferite hăinuțe, jucării și atunci cere și el. Atunci va observa că mama și tata dau ceva la schimb pentru acea jucărie, sau bomboană.

Această carte este un prilej și pentru adulți să învețe educație financiară, fiindcă atunci ei vor conștientiza anumite aspecte pe care ei le fac: cheltuieli compulsive, nu s-au gândit până atunci că fiecare bănuț contează pentru a-și achiziționa casa pe care și-o doresc.

Nivelul educației financiare la nivelul adulților în România este una scăzută, explică Roxana Bucur. Educația financiară este în curs de dezvoltare, sunt oameni care sunt din ce în ce mai interesați de acest aspect, pentru că se lovesc de anumite probleme și atunci încep să se informeze.

Noțiunile financiară pe care adulții nu le cunosc sau nu le conștientizează

”Nivelul venitului nu este egal cu realizarea obiectivului, pentru că din banii pe care îi câștigăm plătim toate cheltuielile casei și ce ne mai rămâne este de fapt garantul realizărilor obiectivelor.”, explică Roxana Bucur, consultant financiar.