Viorica Dăncilă a anunțat că a luat act de decizia ALDE și că o va propune pe Ramona Mănescu la conducerea Ministerului de Externe, în locul lui Teodor Meleşcanu.

Ramona Mănescu este profesie jurist și a fost europarlamentar din 2007, fiind aleasă pe listele PNL, partid din partea căruia a deţinut şi funcţia de ministru al Transporturilor în guvernul USL condus de Victor Ponta. Aceasta a trecut ulterior la ALDE dar nu mai reuşit să obţină un nou mandat de europarlamentar.

În declarație sa de avere depusă la BEC în 2014, ea a susținut că nu are conturi bancare în care sa dețină economii, nici bijuterii, metale prețioase ori obiecte de artă, plasamente sau investiții ori datorii care să depășească pragul de 5.000 de euro. Ea deține împreună cu soțul ei un apartament în Predeal, de 114 metri pătraţi, cumpărat în 2009, dar şi o casă de locuit în Bragadiru de 140 de metri pătraţi cu un teren aferent de 990 de metri pătraţi, achiziţionat în 2003. Singurele venituri declarate pe vremea când era europarlamentar erau indemnizaţia de 49.605 de euro de la Parlamentul European şi cea pentru funcţia de ministru la nTransporturi, de 22.730 de lei.