Afaceristul Cătălin Hideg face noi declarații despre Florian Coldea și Dumitru Dumbravă. El îi acuză pe generalii audiați la DNA că au încercat să îl șantajeze.

Cătălin Hideg face noi declarații despre Coldea și Dumbravă

Denunţătorul susține că cei doi ar fi încercat să îl convingă să își vândă și afacerea din domeniul sanitar unor cetățeni străini.

Afaceristul a anexat la plângere şi înregistrări cu solicitări repetate de mită din partea generalilor SRI, de sute de mii de euro, conform Antena3.

„Eu am fost „prostul de serviciu al pandemiei”. Sunt foarte multe fraude. Toţi sunt în spate cu grade și cu interese incredibile. (…) Toate contractele care au fost făcute în pandemie sunt cu oblăduirea, și cu știința, și cu cunoașterea și cu interesele acestor genuri de persoane. Nu cred că numai domnul Coldea și Dumbravă sunt implicați. E vorba de foarte mulți așa-ziși generali care au încercat să-și optimizeze niște profituri în acea perioadă tristă de amintire”, a spus Cătălin Hideg.

Denunţătorul a vorbit și despre cum a decurs operaţiunea

Denunţătorul a vorbit și despre cum a decurs operaţiunea prin care i s-a cerut 600.000 de euro pentru a scăpa de dosarul penal pentru fraudă, prin intermediul avocatului Doru Trăilă.

Conform dezvăluirilor făcute de el, a fost la cabinetul avocatului Trailă și i s-au cerut 700.000 euro.

A fost de acord doar cu 500.000, dar avocatul i-a spus că trebuie să aibă acordul „domnilor generali”. Ulterior, i-a spus că 600.000 este prețul contractului, potrivit sursei menționate.

Florian Coldea
Florian Coldea SURSĂ FOTO: X

Cătălin Hideg a fost condamnat în primă instanță la patru ani închisoare cu executare

Cătălin Hideg, patron al companiei Sanimed International, a fost condamnat în primă instanță la patru ani închisoare cu executare pentru folosire de documente false şi spălare de bani.

Totul este înregistrat într-un dosar legat de o fraudă cu fonduri europene în valoare de trei milioane de euro.

În timpul cercetărilor, Hideg susţine că a încheiat o înţelegere cu Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, foştii generali SRI, pentru a obţine o pedeapsă mai uşoară.

Florian Coldea și Dumitru Dumbravă i-ar fi cerut 600.000 de euro plus TVA pentru „optimizarea” dosarului, potrivit sursei menționate.