Numărul pacienților noi tratați în clinicile Dent Estet a fost anul trecut de peste 8.500, aproape jumătate fiind copii și adolescenți. De la deschidere până în prezent, peste 75.000 de pacienți au vizitat clinicile, iar în acest moment, 530 de pacienți accesează zilnic serviciile Dent Estet.

Creștere cu 26% a serviciilor de protetică dentară și cu 15% a diviziei de implantologie

Veniturile în creștere ale Dent Estet au fost susținute de evoluția diviziilor supraspecializate,  de estetică (fațete, coroane dentare, incrustații, proteze dentare etc.) și implantologie dentară, dar și de introducerea tratamentelor ghidate digital.

În 2016 a fost deschis propriul laborator digital complex de tehnică dentară – Laboratorul Aspen -, coordonat de o echipă de tehnicieni dentari cu vastă experiență în domeniu. Anulo trecut, acesta a înregistrat o cifră de afaceri de 550.000 de euro. Dotat cu aparatură digitală premium, laboratorul oferă soluții estetice de înaltă acuratețe, care nu pot fi realizate cu aparatura CAD-CAM de cabinet. În plus, eficientizează timpul de lucru al medicului și reduce timpul de așteptare al pacienților. În 2017 ponderea serviciilor dentare de implantologie a crescut cu 15% față de anul precedent.

“Rezultatele Dent Estet demonstrează o activitate susținută, conform planurilor ambițioase pe care le-am proiectat împreună. Intenționăm ca și în anul 2018 să creștem semnificativ peste competiție prin inovație, digitalizare, perfecționarea multidisciplinară continuă a echipei și dorința de a ne apropia cât mai mult de nevoile pacienților”, susține Mihai Marcu, Președinte și CEO al MedLife.

Noi planuri de extindere

În 2018, o direcție importantă în strategia de business a Grupului este continuarea planului de investiții prin deschiderea a două noi clinici în țară.

„În 2014 am făcut primii pași pentru a răspunde dorințelor pacienților noștri de a fi prezenți și în alte orașe din țară, prin deschiderea clinicii pentru copii din Timișoara. Continuăm acest proces și, mai mult decât atât, anul acesta nu ne vom extinde doar cu o clinică în Sibiu, ci cu două clinici, una destinată exclusiv copiilor, iar cealaltă centrată pe tratamente dentare pentru adulți”, declară dr. Oana Taban, Fondator și Director General al Grupului Dent Estet.  

 

Anul trecut, în luna mai, Dent Estet a lansat o nouă clinică pentru adulți, cu cel mai înalt grad de digitalizare din țară. Unitatea medicală are și cea mai mare suprafață dintre toate clinicile Grupului. La momentul deschiderii, investiția în aparatură de ultimă generație s-a ridicat la 850.000 de euro, iar în prezent se ridică la 1 milion de euro.

„Investiția permanentă în aparatură și tehnici de tratament digitalizate aduce un aport semnificativ în dezvoltarea clinicilor noastre. Am ales să investim permanent în dotarea tuturor clinicilor, nu doar a unui singur sediu, tocmai pentru că știm cât de importante sunt pentru pacienți beneficiile incomparabile ale tehnologiilor digitale”, adaugă dr. Oana Taban.

Scurt istoric

Înființat în 1999, grupul de clinici dentare Dent Estet s-a extins continuu, numărând în prezent șapte clinici în București și una în Timișoara, cu o echipă medicală extinsă, capabilă să răspundă exigențelor celor peste 75.000 de pacienți. Grupul Dent Estet înseamnă, în prezent, 86 de medici stomatologi supraspecializati, clinici stomatologice care însumează o suprafață totală de 2.500 de metri pătrați, 2 săli de chirurgie, 2 centre de radiologie digitală cu expunere minimă la radiații, 2 studiouri foto digitale și o echipă de peste 250 de angajați. Din anul 2016, Dent Estetface parte din grupul MedLife.