În prima parte a postării, Rifai a vorbit despre Victor Ponta și Pro România după ce profesorul Alexandru Rafila a refuzat oferta acestuia de a candida la Primăria București.

„Rafila a declinat oferta de a candida la Primarie din partea Pro Romania. Cu alte cuvinte, Pro Romania a ramas fara candidat la Primaria Municipiului Bucuresti! Asta inseamna ca Victor Ponta va trebui sa candideze El insusi, cu toate riscurile aferente, pentru a putea intari scorul partidului pentru alegerile parlamentare.

Daca Ponta candideaza, multi din votantii PSD il vor prefera Gabrielei Firea. Asta inseamna ca votul pe stanga se va imparti aproape in mod egal intre cei doi”, a scris Denise Rifai.

De cealaltă parte, pe dreapta, Denise Rifai consideră că Traian Băsescu are o șansă importantă să devină noul primar și va rupe voturi de la toți contracandidații săi.

„Pe dreapta, pe Nicusor Dan nu-l voteaza PNL-istii. Chiar daca il sprijina in teorie. Nu-l voteaza pentru ca nu e al lor. Se pare insa ca pe Nicusor nu-l voteaza nici USR-istii; practic, USR-istii il sprijina doar in masura in care sunt antiBarna. (nota bene: Barna in sine nu-l sprijina pe ND de teama ca acesta ii va lua partidul in eventualitatea unei victorii la Capitala).

Daca in cursa pentru PMB se inscrie Traian Basescu, facem pariu ca are sansa lui, si una importanta chiar, sa devina din nou Primar ????!

Culmea e ca Basescu are chiar toate sansele sa rupa voturi de la Absolut toti contracandidatii si, in plus, sa mobilizeze electorat nou sa vina la vot; un vot asa, de amorul artei si de dragul unui joc politic total resetat!”, a mai scris Denise Rifai pe pagina sa de Facebook.