Denise Rifai a fost oprită de politiști în trafic, zilele tercute. Comportamentul prezentatoarei de la Kanal D a surprins forțele de ordine.

Obișnuiți cu limbajul lincențios și cu comportamentul violent al cetățenilor români, politiștii se așteptau și de această dată la agresivitate. Spre uimirea acestora, Denise Rifai a dat dovadă de bun simț și a rămas calmă pe tot parcursul dialogului cu polițistul.

„După-amiază toropitoare, într-o zi de week-end. Acționam cu radarul pe b-dul Poligrafiei, din sectorul 1 al Capitalei. O rachetuță roșie-vișinie ne „intră în vizor”, nedepășind însă cu mult viteza legală de 50 km/h în localitate. După efectuarea semnalului regulamentar de oprire, mă prezint, îmi declin calitatea și îi solicit conducătoarei auto să-mi înmâneze documentele personale și cele ale autoturismului, expunându-i și motivul controlului. De frumoasă, frumoasă șoferița. Nu m-a recunoscut, cu toate că fusesem invitat de câteva ori în direct în emisiunea pe care o realiza anul trecut. Spre rușinea mea, până când mi-au fost înmânate documentele, nici eu nu o recunoscusem.

Denise Rifai! Aoleu, îmi zic în gând, să vezi, Bogdane, ce show urmează, cunoscută fiind incisivitatea cunoscutei realizatoare. Mă pregătesc psihic pentru un atac la persoană sau la adresa purtătorilor de caschetă albă, inspir adânc și îi aduc la cunoștință faptul că sancțiunea pentru contravenția comisă este avertisment sau amendă de 580 lei. Am fost șocat însă. Așteptând în gardă o înșiruire tumultoasă de acuze la adresa „șpăgarilor nenorociți”, m-am lovit de atâta bun simț încât rar întâlnesc, chiar și la oamenii de rând. Ținând în permanență mâinile pe volan după ce mi-a înmânat documentele, și-a asumat vinovăția din primul moment.”, a declarat polițistul.

Frumusețea răsare din interior

Prezentatoarea de la Kanal D a dovedit forțelor de ordin că este la fel de frumoasă în interior ca și în exterior, dovedind, încă o dată, că este o doamnă.

„Am greșit și voi plăti, fiecare greșeală se plătește, nu-i așa”, a spus, zâmbind, Denise Rifai.

„Am lăudat-o în discuțiile cu colegii, și o fac și acum, public. De ce o persoană cu o asemenea notorietate poate să dea dovadă de educație și de obraz subțire, în timp ce ne lovim foarte des de…: „Tu știi cine e tata? *Oaie, fii atent, dacă îmi dai amendă te dezbrac și de izmene”.”, a mărturisit polițistul.

Datorită comportamentului ei fin, Denise Rifai a scăpat doar cu un avertisment, potrivit dcnews.ro.

„M-am întors cu procesul-verbal. AVERTISMENT. Pentru că, nu-i așa, aplicarea sancțiunii cu avertisment sau cu amendă este exclusiv la latitudinea agentului constatator și depinde și de atitudinea contravenientului. Atitudine care, în cazul de față, este de aplaudat și de urmat! Felicitări, Denise Rifai!”, a povestit Bogdan Bănică, președinte executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România – SNPR DECUS.