Așadar, Lucian Romaşcanu a declarat marţi, la Palatul Parlamentului, că este convins de faptul că Marcel Ciolacu nu are nicio problemă să existe demiteri la ANAF, în urma evaluărilor.

Purtătorul de cuvânt al PSD a spus că acest lucru va fi realizat la propunerea ministrului Finanţelor.

Lucian Romaşcanu vorbește despre posibile demiteri la ANAF

Potrivit social-democratului, până în momentul de față au existat declaraţii politice, ci nu o cerere oficială. Acesta a ținut să amintească și de misiunea asumată de Guvernul României, reducerea evaziunii şi echilibrarea fiscală şi bugetară.

„Înţeleg că suntem în linie cu planul de încasări în acest moment, din discuţiile cu domnul Boloş. Au fost sincope, într-adevăr. Nu am nicio problemă şi sunt convins că nici prim-ministrul Marcel Ciolacu nu are nicio problemă ca, în urma evaluărilor, dacă lucrurile nu funcţionează, la propunerea ministrului Finanţelor să existe demisii.

Nu am văzut în acest moment decât declaraţii politice legate de demisii, nu am văzut o cerere a ministrului care este singurul îndreptăţit să facă această evaluare şi cerere în această direcţie. Vă garantez că Guvernul României pentru misiunea pe care şi-a asumat-o, aceea de reducere a evaziunii şi de echilibrare fiscală şi bugetară a României, nu va ezita să ia niciun fel de măsură pe o propunere fundamentată a Ministerului de Finanţe”, a declarat Lucian Romaşcanu.

De asemenea, acesta a menţionat că a existat o sincopă la începutul anului, urmată de o perioadă mai dificilă în luna septembrie. După aceea, a putut fi observată o intrare în linie cu „planul de încasări”.

„Cadrul în care domnul Boloş trebuie să prezinte evaluările şi să solicite măsuri este Guvernul României. Eu sper ca această coaliţie să îşi găsească resorturile de răbdare şi de înţelepciune, astfel încât să comunicăm împreună ceea ce facem bine şi să încetăm această ceartă care nu face bine absolut nimănui şi nu a făcut niciodată”, a mai spus Lucian Romaşcanu.

Marcel Ciolacu a anunțat modernizarea ANAF

Amintim că Marcel Ciolacu a anunțat modernizarea ANAF. Acesta a vorbit săptămâna trecută despre măsurile care se vor lua după ce eliminarea restricțiilor pe cash nu s-a putut implementa.

El a explicat și motivul pentru care acel proiect a picat. Potrivit premierului, s-a întâmplat în urma discuțiilor cu numeroși agenți economici. Concluzia a fost una unanimă. Potrivit lor, economia românescă nu este încă pregătită.

Premierul promite că se va folosi „cea mai modernă tehnologie pentru a-i identifica pe cei care nu își plătesc taxele. Avem un singur scop, transformarea Fiscului într-o unitate sigură și capabilă să descopere orice sumă de bani ilegală”.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) reprezintă un organism specializat în cadrul administrației publice centrale din România. Aceasta a fost creată la 1 octombrie 2003, fiind subordonată Ministerului Finanțelor.

Din ianuarie 2004, ANAF a devenit funcțională ca o entitate cu personalitate juridică proprie, prin separarea direcțiilor responsabile de gestionarea veniturilor statului de Ministerul Finanțelor.

Se estimează faptul că ANAF ar avea, în prezent, un număr de aproximativ 22.000 de angajați.