Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman susține că demiterea lui Renate Weber este inevitabilă. Potrivit acestuia, imediat ce PNL va avea majoritate în Parlament o va demite pe Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

Decizia luată de liberali vine n contextul în care atât deciziile PSD, CCR, cât și ale Avocatului Poporului  nu fac altceva decât ”rău” româniei.

Totodată, acesta speră ca românii să ”facă ceea ce trebuie” și să dea un vot împotriva ”acestei axe a răului”

„Ne-am obişnuit ca în ultima vreme majoritatea PSD să vină cu tot soiul de propuneri care de care mai populiste, fără să susţină şi sursa de finanţare. Din păcate, axa răului formată din PSD şi Curtea Constituţională a lui Dorneanu şi Renate Weber continuă să facă rău României. Noi sperăm că nu pentru mult timp. Sper că în două luni românii vor face ceea ce trebuie şi vor da un vot împotriva acestei axe a răului.

Renate Weber, avocatul PSD

Le promitem românilor că imediat ce vom avea majoritate o vom demite şi pe Renate Weber, care nu este Avocatul Poporului, ci este avocatul PSD. Vă promitem că va trebui să începem şi o reformă profundă constituţională, astfel încât Curtea Constituţională să fie a României şi nu a domnului Dorneanu”, a spus Roman, în plenul Camerei Deputaţilor.

Declarațiile lui Florin Roman au fost făcute în timpul dezbaterii proiectului de lege privind acordarea unui stimulent cadrelor didactice, în cuantum de 2.000 de lei lunar, pe durata stării de alertă şi a stării de urgenţă, pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii coronavirusului, proiect iniţiat de PSD şi adoptat de Senat.