UPDATE:

Și Deputatul Claudiu-Martin Chira a anunţat că demisionează din grupul parlamentar al PNL şi va activa în următoarea perioadă ca deputat neafiliat. „Se anunţă un blat alături de PSD ȋn Parlament, pentru a susţine o glumă de guvern minoritar, iar eu nu pot sa fiu părtaş la o asemenea trădare a electoratului care ne-a ȋnvestit cu ȋncredere şi speranţă”, a adăugat liberalul.

„Astăzi mi-am dat demisia din grupul parlamentar al PNL şi voi activa în perioada următoare ca deputat neafiliat. Se anunţă un blat alături de PSD ȋn Parlament, pentru a susţine o glumă de guvern minoritar, iar eu nu pot sa fiu părtaş la o asemenea trădare a electoratului care ne-a ȋnvestit cu ȋncredere şi speranţă. Încă nu demisionez din partid. După o activitate 14 ani ȋn Partidul Naţional Liberal, mă văd nevoit să fac unul dintre cele mai grele lucruri din viaţa mea. Mai rămân să văd până unde poate duce nebunia acestei conduceri, păstrând speranţa că, ȋn al doisprezecelea ceas, marea masă a liberalilor, a căror nemulţumire o simt zi de zi, va răbufni şi va reacţiona public ȋmpotriva acestor parveniţi politici care şi-au bătut joc de toată munca noastră, de blazonul nostru, de angajamentele luate şi de voturile primite. Rămân un om de dreapta, loial timişenilor şi nu le voi trăda niciodată interesele!”, a scris Claudiu-Martin Chira, vineri pe contul de Facebook.

Până în prezent, 11 parlamentari liberali, în frunte cu Ludovic Orban, au părăsit grupurile PNL.

UPDATE

Şi deputatul PNL de Constanţa Bogdan Bola şi-a anunţat, vineri, demisia din grupul parlamentar al PNL.

“A trecut doar un an de când explicam oamenilor că vom construi în jurul unor lideri capabili o coaliţie stabilă de dreapta, bazată pe valori şi principii sănătoase. Cel mai important, acum doar un an promiteam lor că vom aduce transparenţă în actul de guvernare şi o vom face în interesul cetăţenilor.

Prin votul tuturor acelor oameni, am ajuns astăzi să am onoarea să vă reprezint în Parlamentul României. Nici cei mai pesimişti dintre noi nu puteau anticipa situaţia către care se va îndrepta actuala conducere a PNL. O ţară aruncată în haos, cu o conducere a Partidului Naţional Liberal ale cărei acţiuni au dezamăgit aşteptările alegătorilor noştri şi a bazei partidului căruia eu i-am dedicat 26 de ani din viaţă.

Am ajuns să fim huliţi de cei care, acum un an de zile, îşi puneau speranţele în noi şi ne dădeau votul. Lideri de carton, unii care au îngropat în trecut Partidul Naţional Liberal, alţii abia paraşutaţi în partid, fac azi declaraţii demagogice despre valorile liberale…care numai liberale nu mai sunt. (…)

În <<naivitatea>> mea, după 26 de ani de <<galben-albastru>>, încă mai sper ca raţiunea şi bunul simţ să învingă, iar pasul pe care îl fac astăzi spre o despărţire dureroasă (pentru mine, cel puţin) de acest partid să fie şi ultimul”, a scris deputatul pe Facebook.

Ştirea iniţială

Plecările din grupul parlamentar PNL nu par să se mai oprească!

Un alt greu din partid şi-a anunţat, vineri, demisia din acest grup. Este vorba despre senatorul Adrian Oros, ministrul interimar al Agriculturii, care şi-a dat demisia din grupul liberal din Senatul României.

Adrian Oros: PNL, din cel mai onorabil partid din România, în cel mai detestat si izolat partid

Într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, Adrian Oros a acuzat echipa lui Florin Cîţu că a transformat PNL „din cel mai onorabil partid românesc, în cel mai detestat si izolat partid”. Pe de altă parte, ministrul a lăudat Guvernul Orban, care „a reușit să treacă țara printr-o perioadă dificilă, cu care România nu s-a mai confruntat în ultima vreme”.

„Dragi prieteni,

Am decis să mă retrag din grupul parlamentar al Partidului Național Liberal de la Senat!

Din nefericire, în câteva săptămâni “echipa câștigătoare” a transformat PNL din cel mai onorabil partid românesc, în cel mai detestat si izolat partid.

Guvernul liberal Orban a reușit să treacă țara printr-o perioadă dificilă, cu care România nu s-a mai confruntat în ultima vreme. Și a făcut-o foarte bine. Am vorbit anul trecut de construcția unei coaliții de dreapta care să dezvolte România. Care să reconstruiască încrederea că și în România se poate. Am promis stabilitate, profesionalism, decență, bunăcuviință, seriozitate”, a scris Adrian Oros pe pagina sa de Facebook.

„Din păcate, constat acum, ca nu a fost vreun plan, sau un proiect pentru PNL, sau pentru România”

În plus, ministrul interimar al Agriculturii spune că nu mai este în stare să explice românilor „comportamentul total aberant al celor care au confiscat” partidul în acest moment. Tot ce se întâmplă în aceste zile este un plan pentru distrugerea PNL, plan care „compromite șansele la dezvoltare a României”.

Soluţia prezentată de Adrian Oros? Refacerea coaliţiei de guvernare şi revenirea lui Ludovic Orban în funcţia de prim-ministru, „singurul lider liberal cu credibilitate, în jurul căruia se poate construi, nu demola”.

„În ultima perioadă, nu reușesc să explic oamenilor care și-au pus speranța în noi, comportamentul total aberant al celor care au confiscat Partidul Național Liberal. Din păcate, constat acum, ca nu a fost vreun plan, sau un proiect pentru PNL, sau pentru România. Sau dacă a fost, este ceea la ce asistăm în zilele noastre. Un plan pentru distrugerea PNL. Și care compromite șansele la dezvoltare a României.

Cred cu convingere, că singura soluție realistă și decentă pentru gestionarea crizei politice, sanitare și economice din țara, este refacerea coaliției și un guvern condus de Ludovic Orban.

Rămân asumat valorilor în care cred, în echipa liberală a lui Ludovic Orban. Singurul lider liberal cu credibilitate, în jurul căruia se poate construi, nu demola, așa cum se întâmplă cu actuala conducere a PNL”, mai scrie Adrian Oros în mesajul său.