Deputatul Luminiţa Barcari a anunțat joi seară că părăseşte grupul parlamentar al PNL, pe motiv că s-ar fi creat, cu actuala conducere a partidului, un climat de nesiguranţă şi de suferinţă la nivelul întregii ţări. Mai mult, liberala acuză faptul că PNL şi-a schimbat direcţia politică şi nu-şi mai ţine principiile şi valorile aproape.

Încă o demisie din grupul PNL

Luminiţa Barcari şi-a anunţat retragerea din grupul parlamentar PNL începând de luni, 1 noiembrie. În prezent, numărul parlamentarilor demisionari, cu tot cu Ludovic Orban, a ajuns la opt. Totuși, la fel ca și ceilalți, parlmentarul precizează că rămâne membru PNL.

”Începând cu data de 1 noiembrie 2021 mă voi retrage din Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor si, conform legii, voi deveni deputat neafiliat. Nu demisionez încă din Partidul Naţional Liberal, iar decizia de retragere de la lucrările grupului deputaţilor PNL nu îmi afectează munca de parlamentar.

Dumneavoastră m-aţi trimis în Parlamentul României sub promisiunea fermă din partea mea că voi respecta principiile şi valorile liberalismului şi că voi lucra pentru proiecte care să dezvolte România, aşadar şi judeţul nostru, Ialomiţa”, a spus deputatul Barcari într-un mesaj pe Facebook.

Luminiţa Barcari spune că guvernanții nu acordă destulă atenție pandemiei

De asemenea, parlamentarul mai spune că de câteva luni scena politică s-a dezechilibrat profund şi, din păcate, motivul principal îl constituie tocmai acţiunile unor politicieni ai Partidului Naţional Liberal, ”acţiuni individuale şi de grup care au condus la o criză politică aproape fără o ieşire constructivă într-un orizont de timp apropiat şi la o criză sanitară greu de explicat în termeni raţionali ci, mai degrabă, prin insuficienta atenţie acordată de către guvernanţi pandemiei”.

”S-a creat, astfel, un climat de nesiguranţă şi de suferinţă la nivelul întregii ţări, dar mai ales la nivelul judeţelor mai putin dezvoltate, cum este al nostru. Creşterea preţurilor, lipsa locurilor de muncă, greutăţile financiare ale liberilor profesionişti sau ale celor cu meserii liberale, coroborate cu incapacitatea sistemului sanitar de a face faţă valului patru de covid, lipsa unui guvern cu puteri depline în luarea deciziilor şi scandalul permanent de pe scena politică îmi dictează să mă opresc pentru o scurtă perioadă de timp şi să gândesc un drum care să fie potrivit pentru activitatea mea parlamentară de reprezentare a cetăţenilor ialomiţeni”, transmis Luminiţa Barcari.

Val de demisii după plecarea lui Orban din grupul PNL

Deputatul a mai transmis și că PNL ”şi-a schimbat direcţia politică şi nu-şi mai ţine principiile şi valorile aproape”, însă promite că rămâne liberală şi apropiată oamenilor de dreapta.

Marți, fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban şi-a anunţat demisia din grupul parlamentar al PNL. Apoi, mai mulți parlamentari liberali i-au urmat exemplul în ultimele trei zile. Până acum, și-au anunţat oficial dezafilierea de la grupurile parlamentare ale PNL următorii liberali: Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială şi George Ionescu.