Florin Roman, președintele intermar al Camerei Deputaților, după ce Ludovic Orban a părăsit aceasă funcție, a trimis joi seară un mesaj pentru parlamentarii care au demisionat din grupul PNL în frunte cu Ludovic Orban. Acesta le-a transmis că o să le propună colegilor ca cei care pleacă şi atacă partidul, să o facă din afara lui, adică să fie excluși din PNL. Vizați sunt cei cinci parlamentari care și-au anunțat deja demisiile din grupul parlamentar al Partidului Naţional LIberal.

Se pregătesc excluderi din PNL

Reacţia lui Florin Roman vine după ce, în cursul zilei de joi, deputaţii Ionel Dancă şi Constantin Şovăială şi-au anunţat demisia din grupul PNL, iar miercuri alţi trei parlamentari au decis să plece.

După ce fostul lider liberal Ludovic Orban și-a anunțat luni, 25 octombrie, demisia din grupul parlamentar PNL, mai mulți apropiați ai acestuia au decis să urmeze aceeași cale. Astfel, deputații Alexandru Kocsis și Ion Ștefan, și senatorul Ovidiu Florean și-au anunțat demisia, miercuri, în plenul Camerelor. Roman spune că va propune ca toţi cei care au plecat din grupul parlamentar şi critică partidul să fie excluşi din PNL.

Anunțul lui Florin Roman

”O sa propun colegilor ca cei care pleacă şi atacă partidul, să o facă din afara lui şi să le spunem clar: uşa PNL este închisă celor care îşi bat joc de PNL!”, a transmis Florin Roman.

”PNL este singurul partid istoric ce a rezistat în istoria sa îndelungată, in fata tuturor atacurilor venite din interior şi exterior! Şi va rezista in continuare! Sigur ca regret plecarea fiecărui coleg parlamentar. Vom pierde probabil 13-14 parlamentari din totalul de 134. Dar nu 40 cum vroia fostul presedinte”, scrie Roman pe Facebook, el multumindu-le ”celor care rămân fideli PNL”.

”Vom rămâne de departe cel mai important partid de dreapta din Parlament. PNL înseamnă şi 250.00 de membri, 1264 primari şi 17 preşedinţi de Consilii judeţene, fideli partidului, nu unui om. A mai încercat, recent şi Tariceanu să rupă PNL. Iar rezultatul este cunoscut. Nu mai există politic”, mai afirmă Roman.