În cadrul întâlnirii cu Președintele Camerei de Comerț și Industrie Franceze s-a discutat despre perspectivele cooperării dintre organizaţiile camerale din România şi Franţa, cu accent pe contribuţia acestora la consolidarea conlucrării dintre mediile antreprenoriale din cele două state, atât pe plan bilateral cât şi pe pieţe terţe.

Subiectele de discuție au atins și perspectivele cooperării dintre organizaţiile camerale din România şi Franţa, cu accent pe contribuţia acestora la consolidarea conlucrării dintre mediile antreprenoriale din cele două state, atât pe plan bilateral cât şi pe pieţe terţe.

Delegația CCIR în Franța

 

În cadrul întâlnirii cu preşedintele Forumului Francofon al Afacerilor, dl. Steve Gentili, o atenţie deosebită a fost acordată valorificării oportuniţilor oferite de Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF). Forumul Francofon al Afacerilor este principalul partener în organizarea evenimentelor economice ale OIF, axat pe încurajarea cooperării între actori economici din statele francofone, pe stimularea dialogului între mediul politic și cel economic, contribuind activ la facilitarea schimburilor între sectorul privat și economiile statelor francofone. A fost evocată inclusiv posibilitatea corelării activităţilor pe linia axei economice a francofoniei cu viitoarea Preşedinţie română a Consiliului UE.

S-a convenit asupra unui schimb de informaţii sistematic privind oportunităţile de afaceri, identificarea  domeniilor cu potenţial în materie, proiecte realizabile în comun de companiile româneşti şi franceze.