Au fost momente de panică, joi, în centrul Capitalei: un elicopter Black Hawk al forţelor aeriene americane, care efectua zboruri de antrenament pentru Ziua Aviaţiei, a fost nevoit să aterizeze forţat în Piaţa Charles de Gaulle, din cauza unei defecţiuni tehnice.

Martor: Am trăit moment de panică. Prima teamă a fost să nu cumva să lovească clădirea

Un martor la acest incident, care lucrează într-o clădire de birouri din zonă, a povestit la Antena 3 cum s-a întâmplat totul.

“Da, eu lucrez chiar aici, în clădirea de birouri de la Charles de Gaulle. Am observat cum elicopterul se afla la o distanță foarte apropiată de sol, se putea observa cum a început să piardă altitudine.

Pilotul a forțat aterizarea, prin intervenția forțelor de ordine, oprind circulația, făcând posibilă aterizarea în mijlocul sensului giratoriu.

Am trăit câteva momente de panică, dar după aceea totul a fost ok. Prima teamă și cea mai mare a fost ideea ca nu cumva să lovească clădirea sau alte mașini, lucru care ar putea să producă victime”, a povestit bărbatul, potrivit antena3.ro.

“Se apropia foarte mult de sol, părea că își pierde controlul”

Martorul a mai povestit şi cum a avut loc aterizarea, dar şi ce au făcut apoi membrii echipajului: “Se apropia foarte mult de sol, părea că își pierde controlul. (…) A atins solul destul de puternic.”

“Se observa din balansul elicopterului că e o problemă tehnică. În același timp am observat cum militarii au coborât din elicopter și au încercat să repare elicea acestuia. Am văzut cum erau urcați pe elicopter să remedieze această problemă de natură mecanică.

Colegii mei, ca și mine, ne-am panicat și am fugit spre ferestre ca să putem vedea incidentul și eventualele urmări.

Am văzut cum elicopterul a început să se balanseze, se apropia foarte mult de sol, părea că își pierde controlul. Pentru început am crezut că se va lovi de copac sau că elicele vor lovi crengile copacilor. Dar pilotul a dat dovadă de profesionalism. A atins solul destul de puternic”, a mai povestit martorul la teribilul incident din Capitală.

Sursa foto: Facebook, Valentina Preda