„Toate funcțiile sunt alese în mod democratic. În cazul doamnei președinte Dăncilă nu mai sunt emoții, nu mai sunt surprize. O să fie președintele PSD. Stilul de conducere al doamnei Dăncilă este diferit, în sensul în care liderul se supune voinței partidului. Viorica Dăncilă alege să meargă pe această formulă democratică. Într-un timp record a obținut primele victorii. A supraviețuit moțiunii de cenzură. Și-a impus punctul de vedere cu calm, fără scandal, în ceea ce privește data Congresului”, a afirmat jurnalistul Chirieac.

Marian Oprișan, liderul de la Vrancea al partidului, a afirmat că PSD se află acum într-o situație fericită, după arestarea lui Liviu Dragnea.

”Dacă doamna Dăncilă n-ar fi fost premier, vă spun că-n acest moment eu aș fi susținut-o cât se poate de clar al PSD, dintr-un motiv extrem de serios. E un politician cinstit, o femeie cinstită, este o femeie care, cum să spun eu… și, cu siguranță, s-a eliberat de agreement-ul pe care-l avea cu fostul președinte al PSD, care, după părerea mea, cum să spun, o teroriza și consider că, fiind o femeie cinstită, deșteaptă și determinată, poate să facă multe lucruri bune în fruntea Guvernului României pentru cetățeni” a spus Marian Oprișan, după CExN al PSD.

„Ce înseamnă a teroriza? O ardea pe Viorica Dăncilă cu țigara? Ce anume i-a cerut, și dânsa a făcut, sau nu a făcut? Acestea sunt genul de declarații insuficient argumentate”, a declarat Bogdan Chirieac.