Dăncilă provoacă cutremur în PSD. Ea a lansat un atac puternic la adresa lui Marcel Ciolacu. Nu scapă de dezvăluiri nici apropiații lui Liviu Dragnea.

Fostul premier a susținut, în cartea-interviu ”Partea ei de adevăr”, că Ciolacu ar fi vândut PSD atunci când a votat Guvernul Orban. Despre unul dintre cei mai susținătorii lui Liviu Dragnea, respectiv Paul Stănescu, spune că este laş. Dăncilă susține că Liviu Dragnea a făcut rău partidului, dar actuala conducere periclitează PSD prin modul duplicitar de a acţiona.

Dăncilă despre cei care erau în genunghi în fața lui Dragnea

“Eu nu am vrut să conduc partidul singură. Dacă ar fi fost aşa, nu aş fi numit lideri în funcţii importante. Nu l-aş fi adus pe Paul Stănescu din nou preşedinte executiv. (…) Ei erau în genunchi în faţa lui Dragnea şi Viorica Dăncilă i-a ridicat în picioare. Da, Liviu Dragnea a făcut rău partidului, dar şi actuala conducere periclitează partidul prin modul duplicitar de a acţiona”, afirmă Viorica Dăncilă în cartea-interviu intitulată „Partea ei de adevăr”, potrivit unui fragment prezentat pe pagina de Facebook a Insider Politic.

Dăncilă susține că Paul Stănescu este un laș. Tot despre el, fostul premier spune că a fost unul dintre cei mai apropiaţi oameni ai lui Liviu Dragnea.

”Paul Stănescu este unul dintre aceşti laşi. Stănescu a fost unul dintre cei mai apropiaţi oameni ai lui Liviu Dragnea”, spune Dăncilă.

Marcel Ciolacu a vândut PSD

Ea îl acuză pe actualul lider PSD Marcel Ciolacu că a vândut partidul de când a votat Guvernul Orban.

”Ciolacu a vândut partidul de când a votat guvernul Orban şi a jucat acel teatru. Măcar dacă o făcea inteligent!”, a arătat Dăncilă.

Fostul premier  a anunţat în 18 ianuarie că va lansa o carte-interviu. În opinia sa, sunt lucruri care trebuie spuse.  „PSD nu se poate reclădi decât pe adevăr şi pe analiza obiectivă a problemelor trecutului”, a punctat Dăncilă.

În urmă cu o săptămână, într-o emisiune, fostul premier a afirmat că Marcel Ciolacu și Paul Stănescu au vrut să preia şefia PSD. Ei ar fi procedat  la fel ca Liviu Dragnea pe care îl acuzau că a dat jos două guverne. În opinia sa, a fost o trădare a PSD la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului pe care îl conducea.

Dăncilă are dovada pe telefon

„Categoric da. Eu nu pot să acuz nici PNL, nici USR, nici Preşedintele României, pentru că trădarea a fost în PSD. Înainte am avut toate asigurările de la Marcel Ciolacu că moţiunea nu va trece. Ba chiar am un tabel pe telefon cu calculele făcute de Marcel Ciolacu că vom aveam minimum 241 de voturi şi moţiunea nu va trece”, a arătat Dăncilă.

Cu toate acestea, în timpul moţiunii și-a dat seama că a fost trădată. Marcel Ciolacu e cel care a dirijat totul, alături de Alfred Simonis. Paul Stănescu i-ar fi spus unui deputat de Olt că nu se va mai regăsi pe liste.

“Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Dragoş Benea de la Bacău, Marian Oprişan, oameni care au venit la mine după moţiunea de cenzură şi mi-au cerut să îmi dau demisia, pentru ca un grup de persoane să conducă partidul”, a declarat Viorica Dăncilă.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a respins atunci acuzaţiile. El a spus că ”oricâtă frustrare ai avea, oricâtă supărare ai avea nu poţi să inventezi altă matematică decât cea existentă”.