În anii în care şi-a învins "pedeapsa" a lansat, printre altele, iPhone şi iPad, produse care s-au vândut în zeci de milioane de bucăţi.
Rdăm mai jos câteva din afirmațiile celebre ale lui Steve Jobs, legate de moarte, creație, profesionalism:
"Acum aproape un an, am fost diagnosticat cu cancer la pancreas. Nici nu ştiam ce este acela un pancreas. Dar gândul că voi muri în curând a fost o unealtă care m-a ajutat să iau mari decizii în viaţă".
”Conștiința faptul că o să mori este cea mai bună cale să nu pici în capcana de a crede că ai ceva de pierdut. N-ai niciun motiv să nu faci ce-ți dictează inima."
"Întotdeauna am spus că, dacă va veni vreodată ziua în care nu voi mai putea îndeplini îndatoririle şi aşteptările în calitate de CEO al Apple, voi fi primul care să vă informeze. Din păcate, acea zi a venit".
Jobs s-a întrebat în fiecare dimineaţă: "Dacă azi ar fi ultima zi din viaţa mea, aş vrea să fac ceea ce voi face astăzi?". Când erau prea multe zile în care răspunsul era "Nu", trebuia să schimbe ceva.
"Să fiu cel mai bogat om din cimitir nu contează pentru mine…Să mă duc seara la culcare spunându-mi ce lucruri minunate am făcut astăzi, asta contează pentru mine."
"Moartea este probabil cea mai tare invenție a vieții".
VEZI aici o galerie foto cu modul în care a fost primită vestea morții lui Steve Jobs de cître fani.