„Să analizaţi ca în viitor această declaraţie (unică n.r.) să nu mai fie completată lunar, ci trimestrial mai ales de firmele cu puţini angajaţi. Să faceţi o analiză financiară în acest sens”, a spus Boc.
El a mai arătat că ar fi indicat un mecanism de simplificare a procedurilor de depunere a documentelor fiscale şi pentru Persoanele Fizice Autorizate.
"Solicit responsabililor din Ministerul Finanţelor şi ANAF să informeze din timp si periodic agenţii economici cu privire la demararea procesului de depunere a declaraţiei unice. Nu doresc să văd pe 24 şi 25 februarie cozi nesfârşite la depunerea declaraţiilor”, a spus premierul la începutul şedinţei de Guvern de miercuri.
Declaraţia unică poate fi depusă online, începând de pe 7 februarie, până pe 25 februarie, pentru obligaţiile aferente lunii ianuarie. De asemenea, declaraţia poate fi depusă şi la ghişeele ANAF, pe hârtie, ştampilată şi semnată, însoţită de CD, dar numai în primul semestru al anului 2011. De la 1 iulie, toţi contribuabilii vor fi obligaţi să depună online.
Declaraţia unică cuprinde informații privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate. 

Te-ar putea interesa și: