Klaus Iohannis a spus că după 15 mai se va renunța la declarația pe propria răspundere dacă este vorba de o deplasare în interiorul localității. Președintele a dat aici exemplu și cazul zonelor metropolitane, cum este Capitala. Astfel, nu este nevoie de declarație dacă deplasarea se face din comunele din imediata apropiere.

Pe de altă parte, președintele a precizat că avem nevoie de o declarație pe propria răspundere atunci când efectuam deplasări în afara localității. Cu toate acestea, deplasarea în afara localităților este permisă doar în anumite cazuri ce vor fi enumerate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

„Se renunță la obligația de a sta acasă și la obligația unei declarații când ne deplasăm în interiorul unei localități. Totuși, în interesul nostru, nu trebuie să exagerăm și trebuie să renunțăm la deplasările la care se poate renunța.

Rămâne obligatoriu, în prima etapă, interzicerea deplasării în afara localității, cu excepții, care vor fi enumerate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Sunt excepții naturale, cine merge la serviciu de exemplu, pentru muncile agricole, pentru sporturi individuale. Când ieșim din localitate este nevoie în continuare de o declarație, mai putin in zonele metropolitane, de exemplu din comunele din jurul Bucureștiului. Aici nu va fi nevoie de declarație”, a precizat președintele Klaus Iohannis.