Poliţia Vămilor şi Imigraţiei (ICE) a transmis că studenţii deja prezenţi pe teritoriul american „trebuie să părăsească ţara ori să ia alte măsuri, ca înscrierea la o şcoală oferind cursuri în persoană pentru a-şi putea păstra statutul legal”.

Care sunt vizele afectate

Când unităţile de învăţământ vor opta pentru un model „hibrid”, ele vor trebui să certifice că studenţii lor străini sunt înscrişi la maximul posibil de cursuri în persoană pentru ca aceştia să îşi poată conserva dreptul de şedere.

Sunt avute în vedere vizele F1 (pentru studii academice) sau M1 (pentru pregătire profesională).

Ca şi restul SUA, universităţile americane, care au în medie 5,5% studenţi străini şi depind în mare măsură de taxele de şcolarizare, şi-au închis porţile în martie şi au trecut la învăţământul online pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului.

În lipsa unui vaccin, unele dintre acestea, ca Universitatea de Stat din California (CSU) sau prestigioasa Universitate Harvard, au anunţat că îşi vor continua cursurile 100% online după vacanţa de vară.

Coronavirus face ravagii în SUA

Statele Unite ale Americii se confruntă cu o foarte mare problemă. În timp ce alte țări renunță la măsurile drastice impuse de autorități împotriva coronavirusului, SUA are peste 39.000 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în doar 24 de ore.

umărul total al cazurilor confirmate se ridică în prezent la 2.876.143, potrivit datelor afişate pe site-ul său de universitatea cu sediul la Baltimore (est).

Ţara a înregistrat 234 de decese noi, un total de 129.891 de morţi, potrivit bilanţului publicat duminică la orele 20.30.

Numărul zilnic de contaminări a atins sâmbătă un record de 57.683 de cazuri.

Statele Unite sunt cea mai afectată ţară din lume de pandemia de COVID-19, atât în număr de cazuri, cât şi în număr de decese.