Grupul BBC a anunţat joi că va transfera o parte din diviziile sale de ştiri, televiziune şi radio în afara Londrei, în alte regiuni şi ţări din Regatul Unit al Marii Britanii, pentru a reflecta astfel mai bine structura demografică a telespectatorilor săi, informează Reuters, conform Agerpres.

În urma acestei decizii, 400 de locuri de muncă din grupul BBC vor fi relocate în afara capitalei Marii Britanii.

Directorul general al BBC, Tim Davie, a spus că radioteleviziunea publică britanică, finanţată printr-o taxă plătită de fiecare familiile în care există un televizor, trebuie să difuzeze programe care să se adreseze întregii populaţii a Marii Britanii.

“Aceste proiecte ne vor aduce mai aproape de telespectatori, vor crea locuri de muncă şi investiţii, vor dezvolta şi vor cultiva noi talente”, a adăugat el.

Televiziunea publică trebuie să reprezinte “fiecare parte din această țară”

Criticii spun că politica publică a grupului BBC, centrată pe actualităţile din Londra şi din regiunea sa metropolitană, nu a prezentat şi punctele de vedere alternative, în special în cadrul dezbaterilor despre Brexit.

Tim Davie a declarat atunci când şi-a preluat mandatul de director general al BBC, în urmă cu şase luni, că radioteleviziunea publică din Marea Britanie trebuie să reprezinte “fiecare parte din această ţară”.

În virtutea noului plan, jumătate din echipele de ştiri ale BBC care acoperă evenimentele din Marea Britanie vor fi mutate în afara Londrei, afectând astfel 200 de locuri de muncă.

Programe celebre vor fi prezentate din afara Londrei

Programe TV celebre, precum “Newsnight”, vor fi prezentate din diverse staţii BBC din Marea Britanie pe parcursul întregului an, iar emisiunea “Today” a postului Radio 4 va include un prezentator aflat în afara Londrei, pentru cel puţin 100 de episoade pe an, au precizat reprezentanţii grupului BBC.

Două noi seriale dramatice – unul produs în nordul Angliei, altul în una dintre naţiunile care compun Regatul Unit – vor fi realizate de BBC în următorii trei ani, iar o majoritate a emisiunilor sale TV difuzate la scară naţională în Marea Britanie vor fi realizate în afara Londrei.

Jumătate din cheltuielile de producţie pentru posturile sale de radio şi cu specific muzical vor fi operate în afara Londrei până în anul fiscal 2027-2028.

Datorită noului plan al grupului BBC, care vizează perioada 2022-2027, o sumă suplimentară de 700 de milioane de lire sterline (978 de milioane de dolari) va fi cheltuită în afara capitalei britanice.

Sursă foto: dreamstime