Victor Socaciu, cunoscutul artist de muzică folk, a fost internat de urgență la Spitalul „Carol Davila” din București. Acesta a ajuns în atenția cadrelor medicale în aprilie, însă compozitorul anunțase în vară că se simte bine și că speră ca starea sa de sănătate să se îmbunătățească treptat.

„Dragi prieteni, din păcate în ultima perioadă am avut câteva probleme de sănătate. Mă bucur să vă spun că acum sunt bine, dar încă în convalescență. Ca urmare, nu voi putea participa la evenimentul de sâmbătă, 28 august, la Brașov Folk Fest. Vă îmbrățișez cu drag și vă asigur că ne vom revedea în septembrie! România cântă!”, scria Victor Socaciu pe facebook.

Din nefericire, recent, artistul de muzică folk a decedat la onorabila vârstă de 68 de ani. Acum Marina Almășan, prima sa soție, le este alături copiilor pentru a depăși această tristețe.

„Îi sunt alături fiului meu, Victor, într-un moment greu al vieții sale. Pierderea părintelui înseamnă, pentru un copil, pierderea uneia din cele două aripi, pe care le primim fiecare, la venirea pe lume.”, a explicat aceasta.

„Nu știu dacă mă duc la înmormântare, sunt într-o cumpănă”

Marina Almășan a mărturisit că nu este încă decisă dacă va participa sau nu la înmormântarea lui Victor Socaciu. Aceasta a explicat că trecutul lor tumultos o determină să nu-l conducă pe fostul ei soț pe ultimul drum.

Femeia a mai spun că după scandalul din trecut, fiul lor nu a mai păstrat legătura cu tatăl său, însă a decis să participe la înmormântare deoarece „gândul ca ți-ai pierdut unul dintre părinți te afectează.”

„Am aflat acum jumătate de oră. M-a sunat Victor, fiul meu, care fusese anunțat de una dintre fiicele sale. E derutat, chiar dacă nu mai țineau legătura. Totuși, gândul ca ți-ai pierdut unul dintre părinți te afectează. Victor nu mai vorbise cu el de când s-a cuplat cu femeia aceea.

Personal, nu știu dacă mă duc la înmormântare, sunt într-o cumpănă. M-am sfătuit cu George (n.r. Cornu). Am fost și 16 ani împreună, dar am avut totuși diferențe… așa urât s-a terminat totul… Victor va merge la înmormântare”, a mărturisit Marina Almășan pentru playtech.ro.

„Îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea”

După aflarea cumplitei vești, Marina Almășan a decis să împărtășească teribila veste pe rețelele de socializare pentru a-i informa pe oamenii care l-au admirat pe Victor Socaciu.

În ciuda despărțirii lor zgomotoase, aceasta a scris un mesaj emoționant pe facebook pentru fostul ei soț. „Drum lin, spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea.”, sunt câteva dintre cuvintele sale.

„Îi vor și NE vor rămâne amintirile frumoase ale familiei noastre, îmbrăcate în cântecele sale nemuritoare, care vor continua să-i bucure pe cei ce i-au prețuit muzica. Drum lin, spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și  liniștea. Fiul nostru, Victor Socaciu, va continua să-ți poarte numele. Și, dacă aici, pe pământ, te-au îndepărtat de el, poate de acolo, de sus, îi vei veghea mersul prin viață, alături de mine, de aici, de pe pământ…”, a scris aceasta pe Facebook.