Marți, 27 decembrie, Brândușa și Ana Maria Socaciu, a doua soție și fiica lui Victor Socaciu, au venit cu informații neștiute despre motivul decesului regretatului cântăreț de folk. Acestea au spus că bărbatul ar fi suferit complicații medicale în urma unei infecții nosocomiale, după ce se internase pentru un drenaj la plâmâni, post-COVID-19.

„Pe scurt, avea ceva post-COVID, acumula lichid la plămâni, și am fost pentru trei zile să facă un drenaj. Aceasta a fost intervenția pentru care am fost la spital. Și de acolo au apărut complicațiile”, a mărturisit Brîndușa Socaciu.

Familia spera că Victor Socaciu își va reveni, în final

Brîndușa Socaciu a explicat că regretatul ei soț a avut diverse zile în care și-a revenit din starea gravă de sănătate, iar pe 3 decembrie ar fi trebuit să ajungă la Bistrița.

„Ar fi vrut să ajungă acolo. Voia să ajungă și pe 16 decembrie, aici, în București”, a povestit aceasta.

„Plămânii i-au fost afectați”

Ana Maria Socaciu a spus că nu poate da vină pe spital sau pe cadrele medicale pentru moartea tatălui ei. Aceasta a subliniat că este conștientă că în spitalele românești există bacterii nosocomiale, ce pot agrava starea de sănătate a pacienților.

„A fost simptome când a fost infectat cu COVID, dar nu atât de grave. Plămânii i-au fost afectați într-o măsură destul de mare. Se știe că în spitale sunt infecțiile nosocomiale”, a spus Ana Maria Socaciu pentru jurnaliștii de la Sala Palatului.

Trupul neînsuflețit al lui Victor Socaciu, depus la Sala Palatului

Marți, 27 decembrie, Victor Socaciu a decedat. Trupul neînsuflețit va fi depus la Sala Palatului. Astfel că oamenii care l-au îndrăgit pe celebrul artist folk îi pot duce un ultim omagiu miercuri, 28 decembrie.

„ Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu celui care a fost Omul Bun al muzicii folk, sunt așteptați astăzi între orele 10:00 – 21:00 în foaierul Sălii Palatului, iar mâine între orele 12:00 – 14:00 la Palatul Parlamentului, întrarea principală C1, din colțul clădirii, aflată la intersecția dintre Bd. Națiunile Unite și Bd. Libertății. Accesul în Palatul Parlamentului se face în baza certificatului verde.

O inimă mare a încetat să mai bată.  Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Dumnezeu să-l primească în Împărația Sa alături de cei drepţi!”, a scris Ana Maria Socaciu pe facebook.