Ultimul mesaj al lui Victor Socaciu înainte de a muri a fost publicat pe pagina sa de Facebook, în data de 9 noiembrie. Atunci, artistul a apelat fanii săi pentru a-l ajuta să ofere un titlu unei melodii pe care a cântat-o prima oară la un festival muzical din Deva.

„Un cânticel care nu are încă un titlu (poate îmi sugerați voi) pe care l-am cântat pentru prima oară pe 7 noiembrie la Deva, sper să vă facă să visați la o iubire totală și curată precum sufletul copilăriei!”, a scris Victor Socaciu, pe pagina sa de Facebook. Mesajul este însoţit de o filmare realizată în timpul spectacolului susţinut de Victor Socaciu, la evenimentul „Stelele Cetăţii” în Deva.

Mesajul scris de Ana-Maria Socaciu

„O inimă mare a încetat să mai bată.
Un suflet nobil s-a ridicat la cer.
Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu.
Dumnezeu să-l primească în Împărația Sa alături de cei drepţi!”, a scris Ana-Maria Socaciu, pe Facebook.

Victor Socaciu a murit la 68 de ani

Victor Socaciu, cunoscutul artist de muzică folk, a fost internat de urgență la Spitalul „Carol Davila” din București. Acesta a ajuns în atenția cadrelor medicale în aprilie, însă compozitorul anunțase în vară că se simte bine și că speră ca starea sa de sănătate să se îmbunătățească treptat.

„Dragi prieteni, din păcate în ultima perioadă am avut câteva probleme de sănătate. Mă bucur să vă spun că acum sunt bine, dar încă în convalescență. Ca urmare, nu voi putea participa la evenimentul de sâmbătă, 28 august, la Brașov Folk Fest. Vă îmbrățișez cu drag și vă asigur că ne vom revedea în septembrie! România cântă!”, scria Victor Socaciu pe facebook.

Din nefericire, recent, artistul de muzică folk a decedat la vârsta de 68 de ani.

Mesajul Marinei Almășan

Acum Marina Almășan, prima sa soție, le este alături copiilor pentru a depăși această tristețe.

„Îi sunt alături fiului meu, Victor, într-un moment greu al vieții sale. Pierderea părintelui înseamnă, pentru un copil, pierderea uneia din cele două aripi, pe care le primim fiecare, la venirea pe lume.”, a explicat aceasta

În ciuda despărțirii lor zgomotoase, aceasta a scris un mesaj emoționant pe facebook pentru fostul ei soț. „Drum lin, spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea.”, sunt câteva dintre cuvintele sale.

„Îi vor și NE vor rămâne amintirile frumoase ale familiei noastre, îmbrăcate în cântecele sale nemuritoare, care vor continua să-i bucure pe cei ce i-au prețuit muzica. Drum lin, spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și  liniștea. Fiul nostru, Victor Socaciu, va continua să-ți poarte numele. Și, dacă aici, pe pământ, te-au îndepărtat de el, poate de acolo, de sus, îi vei veghea mersul prin viață, alături de mine, de aici, de pe pământ…”, a scris aceasta pe Facebook.