Victorie totală a maghiarilor din județele Harghita, Covasna și Mureș. Curtea de Apel București a hotărât să respingă solicitarea lui Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei. El a încercat din răsputeri să anuleze o Hotărîre a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Motivul: fostul viceprimar al Capitalei a fost amendat cu suma de 2.000 de lei pentru afirmațiile defăimătoare la adresa maghiarilor din județele Harghita, Covasna și Mureș.

Judecătorii au decis însă să respingă cererea lui Bădulescu ca nefiind întemeiată. Fostul viceprimar, care era perceput pe vremea când era la Capitală, drept mâna dreaptă a Gabrielei Firea, poate face recurs în 15 zile de la comunicare. Sentința a fost pronunţată pe data de 22.06.2021, susține justnews.ro

De ce a fost acuzat Aurelian Bădulescu

CNCD a cerut amendarea fostului viceprimar al Capitalei cu suma de 2.000 de lei. El a fost sancționat pentru afirmațiile defăimătoare la adresa maghiarilor din județele Harghita, Covasna și Mureș. Într-o  emisiune din martie 2019, de la postul de televiziune Realitatea TV, realizată de Cosmin Gușă în localitatea Toplița, Aurelian Bădulescu a spus că “ungurii ăştia nu sunt chiar aşa de viteji cum credeţi dv. şi sunt şi cam blegi în alte părţi, adică, cu reproducţia stau foarte prost”. El a mai afirmat și că “aş dori să i-o repet de foarte multe ori acestui bozgor împuţit”.

Pe lângă Bădulescuk, nici emisiunea nu a rămas nesancționată. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a constatat că moderatorul nu şi-a îndeplinit obligaţia legală conform Codului audiovizualului. Mai exact, acesta nu a solicitat ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acestea. CNA a constatat cu acel prilej că subiectul nu a fost tratat cu imparţialitate şi echilibru, pentru a fi asigurată o distincţie clară între fapte şi opinii, iar atitudinea moderatorului nu a fost în concordanţă cu normele care obligă la informarea obiectivă a publicului. CNA a dispus atunci sancționarea Realitatea cu amendă în cuantum de 15.000 lei.