Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a declarat, după ce a fost audiat luni la Parchetul General, că declaraţia sa potrivit căreia a minţit procurorii în cazul anchetei privind protestul din 10 august a fost o metaforă sau poate fi considerată „un vector de atragere a atenţiei”. „Ceea ce astăzi eu am declarat este în continuarea declaraţiilor pe care le-am făcut în 24 august 2018, echipa de procurori parte din aceste informaţii pe care le-am adus le aveau, au fost chestiuni pe care dumnealor au încercat să le lămurească pertinent. Sperăm că de aici încolo lucrurile să se aşeze într-o normalitate pentru că nu aş vrea copiii mei să vorbească despre o mineriadă sau despre rezultatele unor anchete care nici acum nu au fost terminate vizavi de evenimentele din 1989. Le-am explicat procurorilor că am obosit pe stradă oamenii să mă facă parte a anumitor evenimente care s-au întâmplat în acea zi. Trebuie lucrurile să fie puse în ordine şi atunci cred că aceste declaraţii sunt binevenite”, a declarat Aurelian Bădulescu, la ieşirea de la Parchetul General, citat de Mediafax

Întrebat dacă şi-a menţinut declaraţia potrivit căreia i-a minţit pe procurori la prima audiere, vicepirmarul Capitalei a replicat: „Veţi vedea când acest dosar şi dacă va ajunge în instanţă şi documentele vor fi publice şi declaraţiile mele, că, aşa cum am declarat, chestiunea cu minciuna este una legată de o metaforă sau un vector de atragere a atenţiei. Dacă aveţi răbdare să ajungem în acel moment, lucrurile se vor rezolva”.
Săptămâna trecută, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat, într-o intervenţie telefonică, că i-a minţit pe procurori la Parchet atunci când a fost chemat şi audiat în ancheta privind violenţele de la protestul de pe 10 august. „Câte documente ai semnat ca să nu-i laşi în piaţă şi ăştia au dat la Parchet. Şi de ce? Şi de ce a trebuit să mint la Parchet? Asta nu se întreabă? Da (am minţit la Parchet -n.r.). După 30 ianuarie este ziua în care lumea va şti adevărul. Asta, asta este frica lor. Da, domn’e, recunosc că am minţit la Parchet şi mă pun la dispoziţia organelor de urmărire penală cu fapte şi declaraţii pentru data de 10 august 2018. Poftim, am spus-o public. Ce am minţit o să declar la Parchet”, a declarat Aurelian Bădulescu, într-o intervenţie telefonică la România Tv. Întrebat de ce a minţit în faţa procurorilor, Bădulescu a replicat: „Pentru că sunt un mincinos şi ca să apar un partid care acum mă exclude… de aia. Ca să-l apăr pe Codrin Ştefănescu, ca să apăr democraţia, ca să fie bine”, a completat viceprimarul.