Alianţa Nord-Atlantică (NATO), a anunţat, marţi, că acceptă solicitarea transmisă de preşedintele SUA, Donald Trump, de a contribui mai mult la stabilizarea Orientului Mijlociu. Vestea a fost dată într-un comunicat oficial postat pe site-ul propriu.

„Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a discutat telefonic, miercuri, cu preşedintele SUA, Donald Trump, pe tema evoluţiilor din Orientul Mijlociu. Au discutat despre situaţia din regiune şi despre rolul NATO”, a transmis Alianţa Nord-Atlantică în cursul serii de marţi.

 Ce a transmis Donald Trump

„Preşedintele SUA i-a cerut secretarului general ca NATO să se implice mai mult în Orientul Mijlociu. Au convenit că NATO ar putea contribui mai mult la stabilitatea regională şi la combaterea terorismului. De asemenea, au stabilit să menţină contactele strânse pe această temă”, precizează Alianţa Nord-Atlantică.

În contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran, Donald Trump a anunţat miercuri că va cere Alianţei Nord-Atlantice să se implice mai mult în procesul de pace din Orientul Mijlociu.