„Nu putem avea încredere în această declaraţie fiindcă ştim politica externă a Iranului, de când au ajuns fundamentaliştii la putere. Niciodată nu şi-au ţinut cuvântul şi întotdeauna au încurajat organizaţiile teroriste. Asta este o realitate.

America nu ar trebui să contraatace

Judecând ce s-a întâmplat azi-noapte, era de prezumat că se va întâmpla aşa ceva şi părerea mea personală, dacă ar fi să iau o decizie, nu aş contraataca acum. Americanii ar trebui să spună: „Asta este ultima şansă pe care v-o dăm. Potoliţi-vă! Dacă nu, avem puterea să facem ceea ce trebuie să facem. (…)

O escaladare este extraordinar de periculoasă şi folositoare nu pentru ţările UE sau NATO, ci pentru Rusia, China, alţii care urmăresc ce se întâmplă în această parte a lumii. Trebuie tratată cu foarte mult calm această problemă de către SUA. Sunt convins că, la această oră, se discută acolo, la cele mai înalte niveluri, ce decizie să se ia. SUA au în zonă puterea militară de a interveni.

Iranul trebuie să înțeleagă că nu i se va mai da o altă șansă

Au baze inclusiv în Turcia, peste tot, plus flota din Marea Mediterană, plus flota din Oceanul Pacific. Iran trebuie să înţeleagă că e ultima șansă care i se poate da”, spus Costin Georgescu, la Anetna3.