Astăzi Traian Băsescu s-a prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a primi hotărârea judecătorilor de redeschidere a urmăririi penale de pe numele său.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis într-un final să respingă cererea depusă de procurori de confirmare a redeschiderii urmăririi penale a lui Traian Băsescu.

Astăzi de dimineață fostul președinte al României, Traian Băsescu, a venit la ÎCCJ și a declarat că a făcut acest lucru „din respect pentru justiție”.

Dosarul lui Traian Băsescu a fost deschis la Judecătoria Sectorului 5. Ulterior, magistrații au predat dosarul la ÎCCJ. Fostul președinte a vorbit în această dimineață în fața jurnaliștilor și despre decizia CCR pe completurile de trei judecători, unul din subiectele momentului.

„(…)Pot spera la neutralitate. Asta însă nu poate fi analizată negativ ca soluție, în condițiile în care această secție a făcut o mare prostie. Primul lucru de care s-a apucat a fost să ceară dosarul TelDrum de la DNA la Parchetul General. Deci a discreditat o inițiativă bună din capul locului. Mi-e greu să vă spun, dar am văzut motivarea. O plângere anonimă, care implica un procuror…deci, absolut penibil”, a adăugat acesta.

De altfel, cu această ocazie Traian Băsescu a declarat că o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European.