Emoții mari pentru Liviu Dragnea joi dimineață. Curtea de Apel Bucureşti va discuta astăzi contestaţia fostului lider PSD împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, din luna iunie, prin care instanţa a respins contestaţia fostului lider a PSD la executarea în regim de detenţie a pedepsei din dosarul DGASPC.

Totodată, la termenul de joi al procesului instanţa ar putea asculta argumentele apărării lui Dragnea dar şi pe cele ale procurorului DNA iar apoi poate rămâne în pronunţare privind decizia finală.

Mai exact, decizia privind această contestaţie la executare va fi una definitivă şi ea va stabili cu claritate dacă Dragnea va executa în penitenciar integral pedeapsa de trei ani şi şase luni primită în 27 iunie 2019 pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul privind angajări fictive la DGASPC Teleorman.

Ce prevede contestația lui Dragnea

În ceea ce privește conținutul contestației, la începutul acestuia an,  apărarea lui Liviu Dragnea a introdus atât la instanţa supremă cât şi la Tribunalul Bucureşti contestaţie la executarea pedepsei privative de libertate.

Dosarul format la Tribunalul Bucureşti a fost declinat din motive de competenţă la instanţa supremă care era deja investită cu o acţiune similară.

În consecinţă judecătorii ICCJ au trimis acţiunea declinată înapoi la Tribunalul Bucureşti care finalmente a stabilit că Liviu Dragnea trebuie să rămână închis la penitenciarul Rahova.

Decizia respectivă a fost atacată de apărătorii lui Dragnea iar contestaţia lor la decizia din iunie 2020 urmează să fie judecată astăzi.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a doi căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse. Astfel, până în prezent, fostul lider PSD este nevoit să se confrunte cu pedeapsa primită.