„Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie. Administraţia locului de deţinere aplică recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti şi măsurile de intervenţie stabilite la nivel de sistem”, se artă în comunicatul trimis de către Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

DNA Cluj a descoperit angajați cu coronavirus

Este alertă la DNA Cluj după ce șase angajați au fost infectați cu coronavirus. Direcția de Sănătate Publică a pornit imediat o anchetă în interior.

În urma depistărilor, tot personalul DNA Cluj este testat, iar activitatea instituției se desfășoară cu personalul rămas. DSP a recomandat ca sediul DNA Cluj să fie dezinfectat.

Ministerul Economiei are un angajat pozitiv pentru COVID-19

Un angajat al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a fost identificat, în cursul acestei zile, ca fiind pozitiv la coronavirus.

DSP efectuază o anchetă epidemiologică în acest caz, iar angajații Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri colaborează pe deplin cu reprezentanții DSP.

Situația coronavirus la nivel național

La o zi după ce preşedintele Iohannis a anunţat oficial că starea de alertă va fi prelungită în România cu încă 30 de zile, autorităţile vin cu un nou bilanţ privind infectările cu noul coronavirus. Cazurile noi raportate în ultimele 24 de ore de Grupul de Comunicare Strategică sunt în creştere faţă de ziua precedentă, fiind vorba de un nou record la nivelul României!

Până astăzi, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 1.971 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.