Un politician liberal a luat coronavirus. Este vorba de secretarul general al PNL Olt, Ana Maria Ciuașu, care a fost confirmată pozitiv cu COVID-19, în urmă cu două zile. Potrivit dezvălurilor făcute de Digi24, acesta a dorit să plece acasă, deşi i s-a propus internarea.

Ana Maria Ciuașu nu avea simptome şi a preferat să se trateze acasă. A plecat de la spital şi, miercuri, i s-a făcut rău şi a fost transportată la Spitalul Județean Slatina.

Ea a explicat de ce a refuzat iniţial internarea.

„Am refuzat internarea pentru că neavând nici o stare de rău, tratamentul funcționa perfect, de buna credință, am considerat că nu e moral să ocup locul unui om care chiar are niște probleme mai grave de sănătate datorate acestui virus…este singurul motiv.

Evident că la prima senzație de rău, am sunat la ambulanță să mă transporte la spital unde voi sta atât timp cât îmi este indicat de personalul medical. Nu sunt inconștientă, am vrut doar să fac un bine cuiva crezând că eu sunt bine, atâta tot.

Starea de sănătate se poate deteriora rapid, chiar dacă cu câteva ore în urmă simți că nu ai niciun simptom sau sunt forme ușoare. Îmi pare rău dacă am provocat atâtea controverse și ridicat atâtea semne de întrebare de ce am refuzat, de ce m-am internat. Sper să fi lămurit”, a comentat Ana Maria Ciuașu, potrivit mainnews.ro.

S-a mai aflat că secretarul general al PNL Olt a fost în contact direct al prefectului județului Olt, confirmat și el cu COVID-19. Trebuie menționat că în acest moment spitalul din Slatina este aproape plin.

În urmă cu zece zile, prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a fot confirmat pozitiv cu COVID-19. Atât Abrudean, cât și soția lui, avocata Adina Gavril, erau asimptomatici. Acesta s-a testat după ce a fost la Urgențe cu copilul lui.