Cei din industrie susțin că cererea pentru bilete este la fel de mare ca și în anii trecuți, mai ales că București nu mai este singurul pol al distracției de Sărbători. „Organizarea concertelor în provincie înseamnă un pas mare pentru industrie“, crede Valentin Vasiloiu, managing director la Eventim. În ultimii ani, sălile de evenimente din Capitală s-au dovedit insuficiente, de aici și necesitatea pentru noi spații de desfășurare. „Capacitatea Sălii Palatului este de 4.060 locuri, iar a Sălii Mari a Teatrului Național I.L. Caragiale, de 1.114 de locuri. Aproape mereu, evenimentele din decembrie se țin în ambele locuri, cu casa închisă“, spune Marian Sarău, project manager la iConcert.ro. Astfel de concerte, care se țin mereu cu casa închisă de Sărbători, sunt cele ale lui Ştefan Bănică Jr., care a strâns în ultimii zece ani, doar în decembrie, peste 165.000 de spectatori. Anul trecut, cele cinci concerte din decembrie i-au adus circa 500.000 de euro. Anul acesta, el are trei spectacole la Sala Palatului, la care sunt așteptați peste 16.000 de spectatori. Concertele lui Ştefan Hruşcă au devenit de asemenea o marcă a Crăciunului. Artistul vine din Canada, unde locuiește, pentru a colinda la București și la Constanța, pe 7 și 8 decembrie.

Pe 5 decembrie, amatorii unor altfel de colinde sunt invitați la concertul ansamblului „The Magic Gospel Pearls“, la Teatrul Național din București. Un alt obișnuit al concertelor de Crăciun este Tudor Gheorghe, care încheie seria concertelor din acest an cu un spectacol de rock simfonic, în spectacolul „Degeaba“, de pe 23 decembrie, la Sala Palatului. Organizatorii mizează și anul acesta pe nostalgia fanilor unor artiști în vogă cu mulți ani în urmă, cum ar fi Demis Roussos, Engelbert Humperdinck și Salvatore Adamo. Tot pentru nostalgici, „Celelalte Cuvinte“ cântă pe 8 decembrie la Sala Palatului, pentru a aniversa 30 de ani de la înființare. Ultimii ani au fost experimentali în materie de astfel de evenimente, cred organizatorii.

Nimeni nu se aștepta ca unele concerte de muzică clasică să se bucure de succes în România. Astfel, pe 21 și 22 decembrie, la Sala Palatului, va avea loc „Gala Crăciun Vienez“, pentru care s-au epuizat deja trei categorii de bilete. Mai mult, deja s-au vândut peste jumătate din bilete pentru spectacolul orchestrei Johann Strauss Ensemble, care vine pentru al șaptelea an consecutiv, pentru o serie de opt concerte, între 11 și 19 decembrie. Chiar dacă „iarna nu-i ca vara“ în materie de spectatori, extinderea în alte orașe ale țării a impulsionat această industrie. „Deși nu se poate compara cu sezonul cald, când evenimentele în aer liber adună zeci de mii de persoane, sezonul de iarnă nu este nici pe departe slab pentru organizatorii de evenimente“, spune Marian Sarău, project manager la iConcert.ro.