Bernard “Bernie” Madoff a intrat în istorie ca brokerul care a creat cea mai mare schemă Ponzie. Compania Bernard L. Madoff Investment Securities, creată în 1960, a fost una dintre cele mai importante de pe Wall-Street. Madoff a fost trădat chiar de către fiul său şi a fost condamnat la 150 de ani de închisoare. Suma pe care pierdut-o se ridică la 17 miliarde de dolari. Fiul său, Mark, s-a sinucis imediat după izbucnirea scandalului, iar celălalt fiu a fost închis.

Un alt miliardar care nu va mai vedea lumina zilei este Allen Stanford. La rândul său acesta a orchestrat o schemă Ponzi pentru care a fost condamnat la 110 ani închisoare.  Standord, prin firma sa Stanford Financial Group, a înşelat investitorii cu 7 miliarde de dolari. Autorităţile i-au confiscat 2,2 miliarde de dolari.

Kim Dotcom, cel care a fondat site-ul de file sharing Megaupload, a pierdut 17 milioane de dolari, după ce a fost găsit vinovat de fraudă bancară, hacking şi spionaj.

O mică avere a pierdut şi Jordan Belfort, sursa de inspiraţie a filmului “Wolf of Wall Street”, regizat de Martin Scorsese. Belfort câştiga un sfert de miliard de dolari pe an la vârsta de 25 de ani prin firma sa Stratton Oakmont. El a fost găsit vinovat de fraudă şi spălare de bani. A petrecut doi ani în închisoare şi a plătit statului 100 de milioane de dolari.