Tot mai mulţi internauţi descarcă de pe web filme, muzică şi jocuri folosind un client de torrent, mulţi renunţând la DC++, având în vedere că autorităţile au înăsprit controlalele şi amenzile.
Inspectorii Asociaţiei Industriei Muzicale din România AIMR monitorizează în prezent toate huburile de DC++ din ţara noastră şi decid care sunt utilizatorii care trebuiesc daţi pe mâna justiţiei.
În vara, inspectorii AIMR au strâns probe împotriva a 40 de internauţi utilizatori de DC++ din mai multe oraşe din ţară.
În cazul torrentelor, autorităţile se implică mai puţin şi de aceea majoritatea preferă să descarce acum de pe astfel de site-uri.
Torrent este un protocol de reţea peer-to-peer pentru transferul de fişiere prin intermediul căruia utilizatorii se conectează direct unul la altul şi descarcă porţiuni dintr-un fişier. Când un utilizator descarcă, el se conectează la mai mulţi utilizatori descărcând bucăţi din fişierul respectiv simultan, iar în acest mod se obţine o viteză de download superioară metodei clasice din browser-ul web.
Protocolul Torent se bazează pe Tracker care are rolul de a administra conexiunile, fara a avea acces la conţinut sau de a găzdui fişierele care sunt transferate prin reţea.
Bram Cohen este cel care a pus bazele torrent (P2P = peer-to-peer). Torrent a luat naştere în anul 2001 odata cu apariţia celebrului program de sharing BitTorrent. Acesta este foarte asemnător cu un client de DC++, doar ca oricine descarcă un fişier devine automat şi uploader.
Torrentele sunt preferate pentru că oferă o viteză de download superioară faţă de DC++, se poate descarca de la mai mulţi utilizatori în acelasi timp şi necesită foarte puţine resurse. De asemenea, clienţii de torrent nu au nevoie de huburi şi fişiere în sharing.
Ce este BiT Torrent
BitTorrent este un protocol care permite descărcarea rapidă de fișiere folosind o cantitate minimă din lățimea de bandă disponibilă a conexiunii la Internet, conform Wikipedia.
Spre deosebire de alte metode de download, BitTorrent maximizează viteza de transfer împărțind fișierul în bucățele și descărcând acele bucățele pe rând de la utilizatorii care le au deja. Acest proces poate face fișierele voluminoase, să poată fi descărcate cu viteze mult mai mari decât este posibil cu protocoale similare.
Conform statisticilor, tehnologia BitTorrent este răspunzătoare de cea mai mare parte a traficului pe Internet, aproximativ 90%.

Cele mai descărcate filme de pe net cu BitTorrent
1. Despicable Me
2. Inception
3. Easy A
4. Harry Potter and the Deathly Hallows 1
5. The Sorcerer’s Apprentice
6. The Social Network
7. Takers
8. Scott Pilgrim vs the World
9. Dinner For Schmucks
10. Shrek Forever After
SURSA: torrentfreak.com