Ce fel de tratament aplică Virgil Musta

Medicul din Timișoara a declarat la B1 TV că tratamentul pe care îl aplică celor infectați cu coronavirus urmează o schemă care se bazează pe cercetările făcute în lume până la ora actuală. Astfel, Virgil Musta aplică un tratament cu 2 anti-virale și, potrivit spuselor acestuia, în 3 zile testul pentru coronavirus devine negativ. Aceste medicamente anti-virale sunt folosite și la pacienții diagnosticați cu HIV.

”Schema pe care o dăm noi este formată din o tabletă cu 2 antivirale, care la 3-4 zile după administrare dau teste negative. Aşteptam doua teste negative, după care îi externăm”, a explicat medicul Virgil Muştă de la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.

Cazurile care s-au vindecat au avut noroc

Virgil Musta este de părere că pacienții infectați cu coronavirus au avut noroc în contextul în care majoritatea au fost tineri și nu au avut alte boli.

”Avem și factori favorabili care au permis această vindecare. Marea majoritate a pacienților pe care i-am avut au fost tineri, cu simptomatologie minimă sau chiar asimptomatici. Acești pacienți evoluează ușor, fără probleme de severitate, cu sau fără tratament. Noi am reușit ca în puțin timp de la introducerea terapiei, să facem să aibă două probe negative și să considerăm că sunt vindecați și i-am trimis la domiciliu. Le-am recomandat ca 2 săptămâni să continue izolarea la domiciliu și urmează să fie testați în a 13-a zi, înainte de a părăsi domiciliul”, a declarat acesta.

În urma acestui tratament, 47 de persoane au fost vindecate de coronavirus.