Virgil Musta, acuzat de conflict de interese. ANI spune că a încheiat un contract cu o firmă la care este asociat

Medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase II din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara este acuzat de conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate (ANI). Aceasta din urmă spune că medicul Virgil Musta ar fi încheiat un contract cu o firmă unde este asociat.

Agenția Națională de Integritate (ANI) spune că în data de 20 iulie 2020 a fost semnat un contract între o societate comercială, unde Virgil Musta și fratele său sunt asociați, și spitalul la care acesta lucrează. De asemenea, ANI mai arată că soția medicului Virgil Musta are calitatea de medic specialist în cadrul societății comerciale respective.

„(…) a încheiat un contract de prestări servicii medicale și actele adiționale aferente, cu spitalul în cadrul căruia Musta Virgil Filaret exercită funcția de șef secție, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (2) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din același act normativ”, arată ANI.

Medicul Virgil Musta nu este singurul acuzat de conflict de interese

ANI arată că Sabina Lifa, fostul director executiv la DSVSA Timiș, a fost și ea acuzată de conflict de interese. În perioada în care a lucrat la DSVSA Timiș, Sabina Lifa a aprobat pentru societatea comercială în cadrul căreia fiul său era angajat cu contract individual de muncă, un număr de 23 de deconturi justificative întocmite de către acesta, iar societatea comercială a încasat din deconturi suma de 54.823,86 lei.

În cadrul unui comunicat de presă de la ANI, instituția spune că Maria Sauer, director al Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Caransebeș, din județul Caraș-Severin, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 22 iulie 2019 – 28 iulie 2021, întrucât a deținut funcția de director al Stațiunii de Cercetare și membru în consiliul de administrație, iar soțul său a deținut funcția de administrator/asociat la două societăți cu capital privat al căror obiect de activitate este similar cu cel deținut de Stațiunea de Cercetare.

Parchetul a fost sesizat de către ANI

ANI mai spune că pentru președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică a fost sesizat Parchetul.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Constantin-Florin Mitulețu-Buică a infracţiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de Președinte al Autorității Electorale Permanente a emis, aprobat și semnat un număr de 9 acte materiale prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată la Cabinetul Vicepreședintelui Autorității Electorale Permanente pe funcția de consilier”, arată ANI.

Procurorii au mai fost sesizați și pentru Andrei Dumitrescu, comandant detașament la Unitatea Specială 72 Jandarmi Protecție Instituțională „Anghel Saligny” Cernavodă.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Dumitrecu Andrei a infracţiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât, nu a declarat veniturile realizate din jocuri de noroc, în valoare totală de 2.500 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice”, potrivit comunicatului citat.