Alexandru Rafila vine cu cel mai cumplit scenariu posibil. Cunoscutul medic este de părere că cifra referitoare la COVID, care ne sperie cu adevărat, se va concretiza în cel mai scurt timp. El a arătat că această cifră de care toată lumea este speriată – de 20.000 de cazuri pe zi – este posibil să fie atinsă în următoarele două – trei săptămâni

Potrivit lui rafila, în următoarele două – trei săptămâni, se va atinge nivelul de 20.000 de cazuri pe zi. Cu toate acestea, nu acest număr este relevant, ci numărul persoanelor care ajung la spital şi al celor care vor avea nevoie de secţiile de ATI.

Medicul Alexandru Rafila a declarat, duminică, la Digi 24, că se continuă creşterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus în această perioadă.

”Săptămâna asta probabil că vom avea o medie săptămânală de 9.000 de cazuri, peste o săptămână vom avea 13.000- 14.000 de cazuri, spre sfârşitul săptămânii viitoare. Această cifră de care toată lumea este speriată – de 20.000 de cazuri pe zi – este posibil să fie atinsă în următoarele două – trei săptămâni”, a comentat Alexandru Rafila.

În opinia sa, important nu este neapărat numărul de cazuri COVID, ci numărul total de persoane care ajung la spital şi la ATI.

Scenariul care este foarte aproape

Întrebat la ce se aşteaptă, medicul a  dat un răspuns categoric.

”Suprasolicitarea, depăşirea capacităţii de reacţie, de tratare a pacienţilor, este, din păcate, foarte – foarte aproape”, arătat Rafila.  El a susținut că în spitalele din întreaga ţară sunt pacienţi trataţi în UPU sau care aşteaptă pe holuri găsirea unor paturi.

”Situaţia este foarte- foarte serioasă în acest moment”, a mai declarat medicul.

Numărul cazurilor de COVID-19 a explodat în ultima perioadă. Astfel, dacă în 10 septembrie erau 2.520 de cazuri de persoane infectate, ieri, 2 octombrie, s-a ating cel mai negru record, de 12.590. Aceste cifre oficiale au fost oferite de autorități, însă numărul celor infectați este posibil să fie mult mai mare. Faţă de aceeaşi dată, numărul pacienţilor aflaţi la ATI aproape s-a triplat, de la 543 la 1.412.

Sursă foto: Dreamstime