Anunțul a fost făcut de Ministerul Muncii, după ce toți primarii au transmis Agenției Naționale pentru Plați și Inspecție Socială situația beneficiarilor de ajutoare sociale-venit minim garantat, alocația de susținere a familiei și indemnizația de creștere a copilului- care nu și-au plătit impozitele locale.
Județele în care exista cel mai mare număr de restanțieri sunt: Mureș-23,4%, Dolj-17,12%, Bacău-16,9%, Sălaj-16,43%, Giurgiu-16,18%, iar în Capitală-7,92% dintre beneficiari.
Toți cei care au restanțe la plata impozitelor locale ies din plată începând de astăzi, 1 februarie, a.c. Aceștia vor fi înștiințați de suspendarea plății și vor fi repuși în drepturi în momentul în care fac dovada plății taxelor.
Astfel, dacă restanțierii își achită obligațiile locale într-o perioadă de cinci luni, reintră în plată și vor primi și drepturile din urmă.
În situația în care nu plătesc restanțele în această perioadă de timp, dreptul încetează, iar beneficiarul trebuie să reia întreaga procedură pentru a reintra în drepturi.
Echipele de specialiști de la ANPIS vor verifica, în perioada următoare, dacă datele transmise de primarii coincid cu cifrele din registrele de la primăriile din țară. Edilii locali care nu au trimis datele corect, riscă amenzi de până la 5.000 de lei.
73.000 de oameni nu mai primesc, de astăzi, ajutoare sociale pentru că nu şi-au plătit impozitele

1 februarie 2012, 15:10
Ultima modificare în 1 februarie 2012, 17:10
Peste 10% din totalul celor care beneficiază de ajutoare sociale-venit minim garantat nu și-au achitat impozitele locale. Astfel, 11% dintre beneficiarii alocației de susținere a familiei și 6,71% dintre cei care încasează indemnizația de creștere a copilului sunt restanțieri.
Etichete:
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook