David Popovici a luat medalia de aur la Campionatele Mondiale de nataţie. Ministrul Sportului, impresionat de performanțele acestuia

Ministrul Sportului, Eduard Novak, este impresionat de medalia de aur pe care înotătorul David Popovici a cucerit-o luni la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta.

Ministrul a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care notează că acest sport este unul fenomenal. De asemenea, el mai spune că i-a transmis felicitări sportivului pentru performanțele sale.

”Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui şi i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min. I-am transmis felicitările mele şi cât de mândri suntem de el! Mulţumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în nataţie! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări şi celor care îţi sunt aproape şi te ajută să zbori”, a fost mesajul postat pe rețeaua de socializare de către ministrul Eduard Novak.

David Popovici a devenit campion mondial la doar 17 ani

Luni seara David Popovici a devenit campion mondial la proba de 200 metri liber, la Campionatele Mondiale de la Budapesta, desfășurate la Duna Arena, între 18 și 26 iunie.

Sportivul a terminat cursa cu timpul 1.43:21, reprezentând un nou record mondial de juniori, asta după ce în semifinale se clasase tot pe locul întâi cu un timp de 1.40:00. Timpul obținut de David Popovici în finale este tot unul record pentru juniori.

Pe locul al doilea se află sud-coreanul Sunwoo Hwang, în vârstă de 19 ani. Între timpul acestuia și cel al sportivului român există o distanță de 1,26 secunde. Britanicul Tom Dean s-a clasat pe locul al treilea.

Românul a făcut o cursă tactică de bine gândită, întorcând al doilea și la 50 de metri și la 100, după Tom Dean, însă în a doua parte a probei, a accelerat și deja la 150 de metri a întors primul, pentru ca pe ultima lungime de bazin să se desprindă și să câștige incontestabil medalia de aur.

Oamenii l-au motivat pe sportiv

După ce a devenit campion mondial, sportivul David Popovici a declarat că ceea ce l-a motivat au fost oamenii de acasă care îl iubesc și care i-au urmărit proba.

”Ceea ce m-a motivat au fost oamenii de acasă care mă iubesc și m-au urmărit azi. Sunt foarte obosit, dar treaba nu e încă terminată, mai am și cursa de 100 metri. Sunt fericit, a fost o cursă bună, un bazin rapid”, a declarat David Popovici.