Cei doi prieteni, Fustos Imre și Dezso Tibor, care dețin o mică distilerie la Sfântu Gheorghe, s-au întors acasă cu peste 15 medalii de la concursul de pălincă 'Quintessence', ce a avut loc în orașul Onga din Ungaria, dintre care trei de aur pentru pălinca din prune, lichiorul din coacăze negre și pălinca de scorușe, care a câștigat și titlul de 'Champion'. Pe lângă aceste premii, distileria din Sfântu Gheorghe a mai obținut încă zece medalii de argint și trei de bronz.

Cei doi bărbați spun că au început să facă pălincă dintr-un hobby, în urmă cu câțiva ani, iar băuturile lor sunt sută la sută naturale, fără adaosuri de zahăr și fără arome chimice. De-a lungul timpului au preparat diverse sortimente de pălincă, din afine, zmeură, mere, pere, caise, struguri, vișine, cireșe, porumbe și chiar și din nunci verzi, în cantități foarte mici.

'Am început să facem pălincă nu pentru ca să câștigăm bani din asta ci din hobby(…) Avem alte business-uri. Facem totul din plăcere, iar primul lucru la care ne gândim este să ne iasă ceva bun, curat și de calitate. Deci nu cantitatea ne interesează(…)', a declarat, pentru Agerpres, Fustos Imre.