Compania Iulius Group, controlată de omul de afaceri ieşean Iulian Dascălu, va finaliza în primul semestru al acestui an primele două clădiri de birouri din cele 12 prevăzute în cadrul proiectului urban Palas Iaşi. Până acum Dascălu a investit 94 mil. euro în amenajarea a circa 70% din parcarea subterană şi în structurile a nouă imobile din totalul de 21 de clădiri  cu funcţiune comercială, hotelieră, de birouri şi rezidenţială.

Cele două clădiri de birouri au o suprafaţă închiriabilă de 5.500 mp, respectiv 7.100 mp. Totodată, compania va livra şi cea mai mare parcare subterană din România, cu o capacitate de peste 2.500 de locuri. Finanţarea este integral asigurată printr-o linie de credit în valoare de 124,8 mil. euro deschisă din septembrie 2008 la UniCredit Ţiriac Bank.

Proiectul, cu o suprafaţă construită de 320.000 mp, va fi inaugurat integral în luna septembrie a anului viitor şi presupune investiţii totale de 260 mil. euro.

Închiriate în proporţie de 60%

 „Avem contracte încheiate pentru aproximativ 60% din spaţiile cu dotări de clasa A şi, până în vară, vom ajunge la un grad de ocupare de 100%”, a declarat Iulian Dascălu, preşedintele Iulius Group.

Compania are experienţă şi în dezvoltarea şi operarea spaţiilor de tip office, deţinând în apropierea mall-ului din Cluj imobilul de birouri Iulius Business Center, închiriat de trei companii multinaţionale: Office Depot, Endava şi Genpact.

Primul hotel de 5 stele din Iaşi

Tot în acest an, Dascălu va demara şi lucrările de construcţie a singurului hotel de 5 stele din zona Moldovei.
În anunţul companiei se mai arată că, pentru componenta comercială a proiectului Palas din Iaşi au început negocieri şi s-au încheiat contracte cu mari retaileri internaţionali, unii dintre aceştia venind în premieră în România în 2011.

Iulian Dascalu are în portofoliul Iulius Group cea mai mare suprafaţă comercială construită la nivel naţional, care atinge circa 346.000 mp, dublu faţă de următorul clasat, turcii de la Anchor, care deţin doar 172.000 mp.