Norvegienii, care ocupă deja trei etaje în complexul City Business Center din Timişoara, au închiriat 4.200 mp din cei 18.000 mp pe care îi va avea clădirea denumită United Business Center 3.  Noul birou al Visma va fi desfăşurat tot pe trei etaje din cele 14 ale clădirii.

Visma Software este prezentă în Timişoara din anul 2006 şi are 180 de angajaţi. Compania, cu sediul în Sibiu, are în total circa 400 de angajaţi în România (la Sibiu şi Timişoara). Angajaţii din ansamblul Openville vor beneficia exclusiv de promoţii de până la 25%, la peste 100 de magazine din mall.

Construcţia UBC 3 a început în luna iunie a acestui an, termenul estimat de finalizare fiind de aproximativ 12 luni. Acesta este cel de-al treilea imobil de birouri din totalul de şapte prevăzute în proiectul mixt din Timişoara. Cu o suprafaţă totală de peste 130.000 mp, componenta de birouri a ansamblului Openville va deveni un pol regional de business.

În paralel, în Openville continuă lucrările de construcţie la UBC 1, imobilul de 13.000 mp care va fi finalizat în perioada următoare, precum şi la o parcare supraetajată cu peste 900 de locuri, care va deveni funcţională în toamnă. În curând, alte două noi imobile de birouri vor intra în construcţie, precum şi extinderea Iulius Mall, cu o suprafaţă de 60.000 mp. În luna ianuarie, grupul Iulius a inaugurat prima clădire de birouri, de 18.000 mp, închiriată integral de companii din IT şi automotive. 

Openville este conceput ca un centru urban, care va include şapte clădiri de birouri (peste 130.000 mp), 450 de magazine (131.000 mp), restaurante şi cafenele tematice, cel mai mare parc suspendat din România (55.000 mp), patinoar în aer liber, carusel pentru copii, patru săli de evenimente şi peste 4.050 de locuri de parcare (subterane şi supraetajate).

Dascălu a declarat pentru Capital că banii obţinuţi din vânzarea a 50% din mallurile Iulius din Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Suceava vor fi direcţionaţi către un fond de investiţii creat alături de cumpărătorii celor patru malluri. Valoarea tranzacţiei realizate de Dascălu este evaluată de Capital la peste 100 mil. euro.

Omul de afaceri a investit peste 250 mil. euro în dezvoltarea celor patru proiecte comerciale, din care jumătate au fost vândute acum către Atterbury Europe. Anul trecut el a obţinut un credit de 220 mil. euro de la Erste şi UniCredit, cel mai mare din 2016 pe domeniul imobiliar. Acest contract refinanţează împrumuturile pentru centrele comerciale Iulius din Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi şi permite dezvoltarea proiectului multifuncţional Openville Timişoara.