Viorica Dăncilă iese la rampă cu deciziii și declarații extrem de dure. Premierul vrea referendum pentru a mări pedepsele pentru criminali, violatori și pedofili, dar vrea să dea și Ordonanță de Urgență pentru schimbarea legislației penale. Mai mult, Dăncilă anunță noi demiteri de la vârful poliției.

„Facem referendum pentru inasprirea pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie. Vom da OUG pentru schimbarea legislației în acest domeniu. I-am demis pe șeful poliției române, pe inspectorul șef adjunct de la Olt.

L-am chemat din concediu pe prefetul de Olt pentru a-l demite. Vor fi demiși toți care au gestionat prost situația. Nu vor fi discuții și nici amânări. Astfel de nenorocori să nu mai aibă loc. Aștept raport de la CSAT minut cu minut pentru tot ce s-a întâmplat”, a tunat Dăncilă.

Și asta nu e tot. Dăncilă i-a certat și pe cei din Opoziție. „Cer o atitudine responsabilă din partea partidelor. Să nu politizeze acest subiect. Să nu se urce oamenii politici pe această tragedie. E nevoie de acțiuni ferme pentru a corecta erorile de procedură care au dus la moartea unui copil nevinovat. Toți cei nevinovați vor plăti. Ca mama sunt alături de rudele și părinții fetei. Îi asigur că nimeni nu va scăpa nepedepsit”, a promis Dăncilă.